Noedelsoep met worteltjes en palmharten
Noedelsoep met worteltjes en palmharten

Noedelsoep met worteltjes en palmharten

20 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 43.1 g
Eiwit 10.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min)

  3. Snij de paprika doormidden en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in blokjes.

  4. Laat de palmharten uitlekken en snij in schijfjes.

  5. Snipper de sjalot en de blaadjes citroenmelisse fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.

  7. Bereiding:
  8. Breng de kalfsfond samen met 1 L water aan de kook. Voeg het pepertje en het limoensap toe.

  9. Doe er de diepgevroren wortelschijfjes en de paprikablokjes bij. Roer goed en breng aan de kook. Laat 3 min. koken.

  10. Breek de noedels en voeg samen met de peultjes toe aan de soep. Roer opnieuw en laat 5 min. koken.

  11. Voeg op het einde de schijfjes palmhart toe en laat kort opwarmen in de soep.

  12. Afwerking:
  13. Dien op in ruime soepkommen en giet er voldoende kookvocht bij. Versier met de fijngesnipperde sjalot en citroenmelisse. Voeg naar smaak chilisaus toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min)

  3. Snij de paprika doormidden en verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten. Snij in blokjes.

  4. Laat de palmharten uitlekken en snij in schijfjes.

  5. Snipper de sjalot en de blaadjes citroenmelisse fijn.

  6. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in ringetjes.

  7. Bereiding:
  8. Breng de kalfsfond samen met 1 L water aan de kook. Voeg het pepertje en het limoensap toe.

  9. Doe er de diepgevroren wortelschijfjes en de paprikablokjes bij. Roer goed en breng aan de kook. Laat 3 min. koken.

  10. Breek de noedels en voeg samen met de peultjes toe aan de soep. Roer opnieuw en laat 5 min. koken.

  11. Voeg op het einde de schijfjes palmhart toe en laat kort opwarmen in de soep.

  12. Afwerking:
  13. Dien op in ruime soepkommen en giet er voldoende kookvocht bij. Versier met de fijngesnipperde sjalot en citroenmelisse. Voeg naar smaak chilisaus toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 6.1 g
Koolhydraat 43.1 g
Eiwit 10.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto Rosado D.O.C. Rioja Spanje Wijn Porto Amuro Dry White Portugal

Bekijk het recept digitaal