Noedelwok met gemarineerde tofoe en spinazie
Noedelwok met gemarineerde tofoe en spinazie

Noedelwok met gemarineerde tofoe en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 14.5 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 62.3 g
Suiker 7.7 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 20.1 g
Zout 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de tofoe in blokjes en meng er 3 eetl. teriyakisaus onder. Laat 15 min. marineren in de koelkast.

  4. Snij intussen de lente-uitjes in schuine, fijne ringetjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes.

  6. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  7. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak het knoflook 1 min. Voeg de oesterzwammen en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Doe er daarna de lente-uitjes bij.

  11. Voeg de tofoe toe en roerbak nog eens 3 min. Giet er 1 eetl. teriyakisaus bij.

  12. Voeg 1/3 van de spinazie toe en laat slinken. Voeg nog 1/3 toe en laat opnieuw slinken. Doe hetzelfde met de rest van de spinazie. Voeg de noedels toe en meng goed.

  13. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de noedelwok over de borden en bestrooi met de sesamzaadjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de tofoe in blokjes en meng er 3 eetl. teriyakisaus onder. Laat 15 min. marineren in de koelkast.

  4. Snij intussen de lente-uitjes in schuine, fijne ringetjes.

  5. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes.

  6. Scheur de oesterzwammen in reepjes.

  7. Pers het knoflook.

  8. Bereiding:
  9. Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  10. Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak het knoflook 1 min. Voeg de oesterzwammen en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Doe er daarna de lente-uitjes bij.

  11. Voeg de tofoe toe en roerbak nog eens 3 min. Giet er 1 eetl. teriyakisaus bij.

  12. Voeg 1/3 van de spinazie toe en laat slinken. Voeg nog 1/3 toe en laat opnieuw slinken. Doe hetzelfde met de rest van de spinazie. Voeg de noedels toe en meng goed.

  13. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de noedelwok over de borden en bestrooi met de sesamzaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 469 kcal
Vet 14.5 g
Verzadigd vet 2.1 g
Koolhydraat 62.3 g
Suiker 7.7 g
Vezel 4.5 g
Eiwit 20.1 g
Zout 3.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine Saint André rosé I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal