- Bewaar

- Bewaar
Noedelwok met gemarineerde tofoe en spinazie
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine Saint André rosé I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de tofoe in blokjes en meng er 3 eetl. teriyakisaus onder. Laat 15 min. marineren in de koelkast.
-
Snij intussen de lente-uitjes in schuine, fijne ringetjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak het knoflook 1 min. Voeg de oesterzwammen en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Doe er daarna de lente-uitjes bij.
-
Voeg de tofoe toe en roerbak nog eens 3 min. Giet er 1 eetl. teriyakisaus bij.
-
Voeg 1/3 van de spinazie toe en laat slinken. Voeg nog 1/3 toe en laat opnieuw slinken. Doe hetzelfde met de rest van de spinazie. Voeg de noedels toe en meng goed.
-
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedelwok over de borden en bestrooi met de sesamzaadjes.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine Saint André rosé I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Snij de tofoe in blokjes en meng er 3 eetl. teriyakisaus onder. Laat 15 min. marineren in de koelkast.
-
Snij intussen de lente-uitjes in schuine, fijne ringetjes.
-
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in dunne reepjes.
-
Scheur de oesterzwammen in reepjes.
-
Pers het knoflook.
-
Bereiding:
-
Kook de noedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
-
Verhit intussen de rijstolie in een wok en roerbak het knoflook 1 min. Voeg de oesterzwammen en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Doe er daarna de lente-uitjes bij.
-
Voeg de tofoe toe en roerbak nog eens 3 min. Giet er 1 eetl. teriyakisaus bij.
-
Voeg 1/3 van de spinazie toe en laat slinken. Voeg nog 1/3 toe en laat opnieuw slinken. Doe hetzelfde met de rest van de spinazie. Voeg de noedels toe en meng goed.
-
Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Afwerking:
-
Verdeel de noedelwok over de borden en bestrooi met de sesamzaadjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Domaine Saint André rosé I.G.P. Pays d'Oc