Noorse croque
Noorse croque

Noorse croque

20 min.
Aperitiefhapje
18 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 45 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 3.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de geitenkaas in schijfjes en verdeel over 2 sneetjes brood.

  3. Snipper het bieslook fijn en verdeel over de geitenkaas. Leg er telkens 2 sneetjes gerookte zalm op. Dek af met een tweede sneetje brood.

  4. Bak goudbruin in een croque-monsieurtoestel. Of zet ± 7 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  5. Snij intussen 18 schijfjes van de ongeschilde halve komkommer. Halveer de kerstomaten.

  6. Snij elke croque in 9 gelijke stukjes. Steek telkens 1 komkommerschijfje en 1 halve kerstomaat op 18 prikkertjes en prik in de stukjes croque.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de geitenkaas in schijfjes en verdeel over 2 sneetjes brood.

  3. Snipper het bieslook fijn en verdeel over de geitenkaas. Leg er telkens 2 sneetjes gerookte zalm op. Dek af met een tweede sneetje brood.

  4. Bak goudbruin in een croque-monsieurtoestel. Of zet ± 7 min. in een voorverwarmde oven op 200 °C.

  5. Snij intussen 18 schijfjes van de ongeschilde halve komkommer. Halveer de kerstomaten.

  6. Snij elke croque in 9 gelijke stukjes. Steek telkens 1 komkommerschijfje en 1 halve kerstomaat op 18 prikkertjes en prik in de stukjes croque.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 45 kcal
Vet 2.3 g
Koolhydraat 2.7 g
Eiwit 3.4 g

Bekijk het recept digitaal