Noorse ijsgebakjes
Noorse ijsgebakjes

Noorse ijsgebakjes

15 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 812 kcal
Vet 37.4 g
Koolhydraat 96.2 g
Eiwit 13 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schik op elk van de 4 borden 2 plakjes cake naast elkaar.

  3. Klop de eiwitten goed stijf, voeg er dan de bloemsuiker bij en klop verder tot het nog steviger en glanzend wordt. Respecteer de hoeveelheid suiker, dat is belangrijk om straks onder de grill een meringue-effect te krijgen.

  4. Schep vervolgens op de plakjes cake een bol vanille-ijs en een bol aardbeienijs. Zorg er wel voor dat de randjes van de cake onder het ijs uitkomen, om eventueel smeltend ijs op te vangen.

  5. Bekleed dan het ijs en de zijkanten van de cake met een laag eiwit. Let erop dat er geen 'gaatjes' meer zijn.

  6. Schuif de borden onder de hete grill en laat 2 à 3 min. goudbruin kleuren.

  7. Verwarm intussen 2 glazen Cointreau tot net onder het kookpunt. Giet over de ijsgebakjes, flambeer (weg van de dampkap!) en dien onmiddellijk op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Schik op elk van de 4 borden 2 plakjes cake naast elkaar.

  3. Klop de eiwitten goed stijf, voeg er dan de bloemsuiker bij en klop verder tot het nog steviger en glanzend wordt. Respecteer de hoeveelheid suiker, dat is belangrijk om straks onder de grill een meringue-effect te krijgen.

  4. Schep vervolgens op de plakjes cake een bol vanille-ijs en een bol aardbeienijs. Zorg er wel voor dat de randjes van de cake onder het ijs uitkomen, om eventueel smeltend ijs op te vangen.

  5. Bekleed dan het ijs en de zijkanten van de cake met een laag eiwit. Let erop dat er geen 'gaatjes' meer zijn.

  6. Schuif de borden onder de hete grill en laat 2 à 3 min. goudbruin kleuren.

  7. Verwarm intussen 2 glazen Cointreau tot net onder het kookpunt. Giet over de ijsgebakjes, flambeer (weg van de dampkap!) en dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 812 kcal
Vet 37.4 g
Koolhydraat 96.2 g
Eiwit 13 g

Bekijk het recept digitaal