- Bewaar

- Bewaar
Noorse ijsgebakjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schik op elk van de 4 borden 2 plakjes cake naast elkaar.
-
Klop de eiwitten goed stijf, voeg er dan de bloemsuiker bij en klop verder tot het nog steviger en glanzend wordt. Respecteer de hoeveelheid suiker, dat is belangrijk om straks onder de grill een meringue-effect te krijgen.
-
Schep vervolgens op de plakjes cake een bol vanille-ijs en een bol aardbeienijs. Zorg er wel voor dat de randjes van de cake onder het ijs uitkomen, om eventueel smeltend ijs op te vangen.
-
Bekleed dan het ijs en de zijkanten van de cake met een laag eiwit. Let erop dat er geen 'gaatjes' meer zijn.
-
Schuif de borden onder de hete grill en laat 2 à 3 min. goudbruin kleuren.
-
Verwarm intussen 2 glazen Cointreau tot net onder het kookpunt. Giet over de ijsgebakjes, flambeer (weg van de dampkap!) en dien onmiddellijk op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schik op elk van de 4 borden 2 plakjes cake naast elkaar.
-
Klop de eiwitten goed stijf, voeg er dan de bloemsuiker bij en klop verder tot het nog steviger en glanzend wordt. Respecteer de hoeveelheid suiker, dat is belangrijk om straks onder de grill een meringue-effect te krijgen.
-
Schep vervolgens op de plakjes cake een bol vanille-ijs en een bol aardbeienijs. Zorg er wel voor dat de randjes van de cake onder het ijs uitkomen, om eventueel smeltend ijs op te vangen.
-
Bekleed dan het ijs en de zijkanten van de cake met een laag eiwit. Let erop dat er geen 'gaatjes' meer zijn.
-
Schuif de borden onder de hete grill en laat 2 à 3 min. goudbruin kleuren.
-
Verwarm intussen 2 glazen Cointreau tot net onder het kookpunt. Giet over de ijsgebakjes, flambeer (weg van de dampkap!) en dien onmiddellijk op.