- Bewaar

- Bewaar
Notencake met ahornsiroop
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Hak alle hazelnoten grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Meng 225 g zelfrijzende bloem, de rietsuiker, de donkerbruine suiker, het amandelpoeder, 30 g amandelschilfers en 30 g gehakte hazelnoten goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden.
-
Klop de eieren los en meng met 75 ml walnotenolie en de Griekse yoghurt. Giet in het kuiltje en meng alles goed tot een mooi, egaal deeg.
-
Vet een springvorm (Ø 24 cm) in met 1 koffiel. walnotenolie en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
-
Kook ondertussen de ahornsiroop in een steelpannetje op een hoog vuur, tot het schuim verdwijnt.
-
Voeg 20 g amandelschilfers en 60 g gehakte hazelnoten toe. Laat alles zachtjes inkoken tot een siroop.
-
Giet het mengsel op een vel bakpapier en laat afkoelen.
-
Verdeel de afgekoelde siroop over de bovenkant van de cake.
Wil u zeker weten of uw cake na de baktijd gaar is? Prik er met een breinaald, een dun, lang mes of een brochettestokje in. Komt het voorwerp er volledig proper uit, dan mag de cake uit de oven. Kleeft er deeg aan, dan is hij nog niet volledig gaar. Zet de cake in dat geval nog een 6-tal min. in de oven. Controleer daarna nog een keer of hij gaar is.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(5 min.)
-
Hak alle hazelnoten grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 170 °C.
-
Meng 225 g zelfrijzende bloem, de rietsuiker, de donkerbruine suiker, het amandelpoeder, 30 g amandelschilfers en 30 g gehakte hazelnoten goed door elkaar. Maak een kuiltje in het midden.
-
Klop de eieren los en meng met 75 ml walnotenolie en de Griekse yoghurt. Giet in het kuiltje en meng alles goed tot een mooi, egaal deeg.
-
Vet een springvorm (Ø 24 cm) in met 1 koffiel. walnotenolie en bestrooi met 1 koffiel. bloem. Giet het deeg in de vorm en bak 35 à 40 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal uit de oven en laat 10 min. afkoelen in de vorm. Haal daarna uit de vorm en laat volledig afkoelen op een taartrooster.
-
Kook ondertussen de ahornsiroop in een steelpannetje op een hoog vuur, tot het schuim verdwijnt.
-
Voeg 20 g amandelschilfers en 60 g gehakte hazelnoten toe. Laat alles zachtjes inkoken tot een siroop.
-
Giet het mengsel op een vel bakpapier en laat afkoelen.
-
Verdeel de afgekoelde siroop over de bovenkant van de cake.
Wil u zeker weten of uw cake na de baktijd gaar is? Prik er met een breinaald, een dun, lang mes of een brochettestokje in. Komt het voorwerp er volledig proper uit, dan mag de cake uit de oven. Kleeft er deeg aan, dan is hij nog niet volledig gaar. Zet de cake in dat geval nog een 6-tal min. in de oven. Controleer daarna nog een keer of hij gaar is.