Oosterse bouillonsoep met scampi's
Oosterse bouillonsoep met scampi's

Oosterse bouillonsoep met scampi's

25 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 129 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 13.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze 2 min. in een kom heet water legt).

  3. Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.

  4. Snipper de teentjes knoflook en de sjalot fijn.

  5. Schil het stukje verse gember en snij zo fijn mogelijk.

  6. Pluk de blaadjes van het plantje verse koriander. Hak de stengels fijn en de blaadjes grof. Hou steeltjes en blaadjes gescheiden.

  7. Snij de wortel in fijne staafjes.

  8. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de halve rode paprika en snij in fijne reepjes.

  9. Snij de bloemkool eerst in roosjes en daarna in fijne plakjes.

  10. Snij de kastanjechampignons in fijne plakjes.

  11. Bereiding:
  12. Meng de scampi's samen met de fijngesnipperde teentjes knoflook, de sjalot, de fijngehakte steeltjes koriander en de fijngesneden gember. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en roerbak de scampi's met de kruiden 3 min. Haal uit de kookpot en hou apart. Giet 1,5 L water in de kookpot (niet eerst afwassen).

  13. Doe 2 blokjes groentebouillon, de geplette korianderbolletjes, de staafjes wortel, de reepjes rode paprika en de plakjes bloemkool in de kookpot en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.

  14. Voeg de scampi's, de plakjes kastanjechampignons en 1 eetl. sojasaus toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. doorwarmen op een zacht vuurtje. Voeg de noedels toe en laat 4 min. afgedekt rusten.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de grofgehakte blaadjes koriander en dien meteen op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze 2 min. in een kom heet water legt).

  3. Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.

  4. Snipper de teentjes knoflook en de sjalot fijn.

  5. Schil het stukje verse gember en snij zo fijn mogelijk.

  6. Pluk de blaadjes van het plantje verse koriander. Hak de stengels fijn en de blaadjes grof. Hou steeltjes en blaadjes gescheiden.

  7. Snij de wortel in fijne staafjes.

  8. Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de halve rode paprika en snij in fijne reepjes.

  9. Snij de bloemkool eerst in roosjes en daarna in fijne plakjes.

  10. Snij de kastanjechampignons in fijne plakjes.

  11. Bereiding:
  12. Meng de scampi's samen met de fijngesnipperde teentjes knoflook, de sjalot, de fijngehakte steeltjes koriander en de fijngesneden gember. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en roerbak de scampi's met de kruiden 3 min. Haal uit de kookpot en hou apart. Giet 1,5 L water in de kookpot (niet eerst afwassen).

  13. Doe 2 blokjes groentebouillon, de geplette korianderbolletjes, de staafjes wortel, de reepjes rode paprika en de plakjes bloemkool in de kookpot en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.

  14. Voeg de scampi's, de plakjes kastanjechampignons en 1 eetl. sojasaus toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. doorwarmen op een zacht vuurtje. Voeg de noedels toe en laat 4 min. afgedekt rusten.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de grofgehakte blaadjes koriander en dien meteen op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 129 kcal
Vet 5.2 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 13.2 g

Bekijk het recept digitaal