- Bewaar

- Bewaar
Oosterse bouillonsoep met scampi's
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze 2 min. in een kom heet water legt).
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.
-
Snipper de teentjes knoflook en de sjalot fijn.
-
Schil het stukje verse gember en snij zo fijn mogelijk.
-
Pluk de blaadjes van het plantje verse koriander. Hak de stengels fijn en de blaadjes grof. Hou steeltjes en blaadjes gescheiden.
-
Snij de wortel in fijne staafjes.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de halve rode paprika en snij in fijne reepjes.
-
Snij de bloemkool eerst in roosjes en daarna in fijne plakjes.
-
Snij de kastanjechampignons in fijne plakjes.
-
Bereiding:
-
Meng de scampi's samen met de fijngesnipperde teentjes knoflook, de sjalot, de fijngehakte steeltjes koriander en de fijngesneden gember. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en roerbak de scampi's met de kruiden 3 min. Haal uit de kookpot en hou apart. Giet 1,5 L water in de kookpot (niet eerst afwassen).
-
Doe 2 blokjes groentebouillon, de geplette korianderbolletjes, de staafjes wortel, de reepjes rode paprika en de plakjes bloemkool in de kookpot en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.
-
Voeg de scampi's, de plakjes kastanjechampignons en 1 eetl. sojasaus toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. doorwarmen op een zacht vuurtje. Voeg de noedels toe en laat 4 min. afgedekt rusten.
-
Afwerking:
-
Werk af met de grofgehakte blaadjes koriander en dien meteen op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de diepgevroren scampi's (dat gaat makkelijker als u ze 2 min. in een kom heet water legt).
-
Plet de korianderbolletjes tussen 2 eetlepels.
-
Snipper de teentjes knoflook en de sjalot fijn.
-
Schil het stukje verse gember en snij zo fijn mogelijk.
-
Pluk de blaadjes van het plantje verse koriander. Hak de stengels fijn en de blaadjes grof. Hou steeltjes en blaadjes gescheiden.
-
Snij de wortel in fijne staafjes.
-
Verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten uit de halve rode paprika en snij in fijne reepjes.
-
Snij de bloemkool eerst in roosjes en daarna in fijne plakjes.
-
Snij de kastanjechampignons in fijne plakjes.
-
Bereiding:
-
Meng de scampi's samen met de fijngesnipperde teentjes knoflook, de sjalot, de fijngehakte steeltjes koriander en de fijngesneden gember. Verhit 2 eetl. olijfolie in een grote kookpot en roerbak de scampi's met de kruiden 3 min. Haal uit de kookpot en hou apart. Giet 1,5 L water in de kookpot (niet eerst afwassen).
-
Doe 2 blokjes groentebouillon, de geplette korianderbolletjes, de staafjes wortel, de reepjes rode paprika en de plakjes bloemkool in de kookpot en breng aan de kook. Laat 2 min. koken.
-
Voeg de scampi's, de plakjes kastanjechampignons en 1 eetl. sojasaus toe. Kruid met peper en zout. Laat nog 2 min. doorwarmen op een zacht vuurtje. Voeg de noedels toe en laat 4 min. afgedekt rusten.
-
Afwerking:
-
Werk af met de grofgehakte blaadjes koriander en dien meteen op.