Oosterse groentesoep met scampi's en gevogeltereepjes
Oosterse groentesoep met scampi's en gevogeltereepjes

Oosterse groentesoep met scampi's en gevogeltereepjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 607 kcal
Vet 32.4 g
Verzadigd vet 20 g
Koolhydraat 41.1 g
Suiker 12.4 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 35.4 g
Zout 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.

  4. Laat de gevogeltereepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  6. Snij de limoen in 4 partjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en bak de gevogeltereepjes 2 min. op een hoog vuur. Voeg de scampi's toe en kruid met peper en zout. Laat 1 min. bakken en roer goed. Haal uit de wok en zet opzij.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak het knoflook 1 min. Voeg het gemberpoeder toe en laat nog 2 min. bakken. Doe er de pad thai-pasta bij en laat nog 2 min. bakken.

  10. Voeg de kokosmelk, 1 L heet water, de bouillonblokjes en de Chinamix toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen. Roer regelmatig.

  11. Kook intussen de rijst 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  12. Voeg de rijst toe aan de soep en laat nog 5 min. opwarmen. Voeg 2 min. voor het einde de gevogeltereepjes en de scampi's toe.

  13. Afwerking:
  14. Schep de soep in kommetjes en werk af met de lente-uitjes, de koriander en een partje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.

  4. Laat de gevogeltereepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  5. Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.

  6. Snij de limoen in 4 partjes.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en bak de gevogeltereepjes 2 min. op een hoog vuur. Voeg de scampi's toe en kruid met peper en zout. Laat 1 min. bakken en roer goed. Haal uit de wok en zet opzij.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak het knoflook 1 min. Voeg het gemberpoeder toe en laat nog 2 min. bakken. Doe er de pad thai-pasta bij en laat nog 2 min. bakken.

  10. Voeg de kokosmelk, 1 L heet water, de bouillonblokjes en de Chinamix toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen. Roer regelmatig.

  11. Kook intussen de rijst 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  12. Voeg de rijst toe aan de soep en laat nog 5 min. opwarmen. Voeg 2 min. voor het einde de gevogeltereepjes en de scampi's toe.

  13. Afwerking:
  14. Schep de soep in kommetjes en werk af met de lente-uitjes, de koriander en een partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 607 kcal
Vet 32.4 g
Verzadigd vet 20 g
Koolhydraat 41.1 g
Suiker 12.4 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 35.4 g
Zout 3.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Delta IPA Blond bier Wijn Tavel A.O.P. (rosé)

Bekijk het recept digitaal