- Bewaar

- Bewaar
Oosterse groentesoep met scampi's en gevogeltereepjes
Onze drankensuggesties
Bier Delta IPA Blond bier Wijn Tavel A.O.P. (rosé)
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.
-
Laat de gevogeltereepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.
-
Snij de limoen in 4 partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en bak de gevogeltereepjes 2 min. op een hoog vuur. Voeg de scampi's toe en kruid met peper en zout. Laat 1 min. bakken en roer goed. Haal uit de wok en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak het knoflook 1 min. Voeg het gemberpoeder toe en laat nog 2 min. bakken. Doe er de pad thai-pasta bij en laat nog 2 min. bakken.
-
Voeg de kokosmelk, 1 L heet water, de bouillonblokjes en de Chinamix toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen. Roer regelmatig.
-
Kook intussen de rijst 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Voeg de rijst toe aan de soep en laat nog 5 min. opwarmen. Voeg 2 min. voor het einde de gevogeltereepjes en de scampi's toe.
-
Afwerking:
-
Schep de soep in kommetjes en werk af met de lente-uitjes, de koriander en een partje limoen.
Onze drankensuggesties
Bier Delta IPA Blond bier Wijn Tavel A.O.P. (rosé)
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien. Pel ze en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Dep droog.
-
Laat de gevogeltereepjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper het knoflook en de lente-uitjes fijn.
-
Snij de limoen in 4 partjes.
-
Bereiding:
-
Verhit 1 eetl. arachideolie in een wok en bak de gevogeltereepjes 2 min. op een hoog vuur. Voeg de scampi's toe en kruid met peper en zout. Laat 1 min. bakken en roer goed. Haal uit de wok en zet opzij.
-
Verhit opnieuw 1 eetl. arachideolie in de wok en bak het knoflook 1 min. Voeg het gemberpoeder toe en laat nog 2 min. bakken. Doe er de pad thai-pasta bij en laat nog 2 min. bakken.
-
Voeg de kokosmelk, 1 L heet water, de bouillonblokjes en de Chinamix toe en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 15 min. sudderen. Roer regelmatig.
-
Kook intussen de rijst 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.
-
Voeg de rijst toe aan de soep en laat nog 5 min. opwarmen. Voeg 2 min. voor het einde de gevogeltereepjes en de scampi's toe.
-
Afwerking:
-
Schep de soep in kommetjes en werk af met de lente-uitjes, de koriander en een partje limoen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Delta IPA Blond bier Wijn Tavel A.O.P. (rosé)