Oosterse kerrierijstschotel met zeevruchten
Oosterse kerrierijstschotel met zeevruchten

Oosterse kerrierijstschotel met zeevruchten

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 9 g
Koolhydraat 61.6 g
Eiwit 34.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 2 koppen lichtgezouten water aan de kook en strooi er de kop basmatirijst in. Laat gedurende 20 min. zachtjes gaar koken. (1)

  3. Ongeveer halfweg de kooktijd van de rijst verhit u 2 eetl. zonnebloemolie in een brede ruime pan (of een wok).

  4. Doe er de diepgevroren groenten en zeevruchten bij en laat, terwijl u voortdurend omschept, gedurende 8 min. op een zacht vuur bakken.

  5. Voeg dan de in fijne reepjes gesneden gekookte hesp toe. Roer om en kruid naar smaak met 1 eetl. kerrie, 2 à 3 eetl. ketjap manis, enkele druppels tabasco, peper en zout.

  6. Laat nog 2 min. doorwarmen en roer tussenin nog eens om.

  7. Afwerking:
  8. Maak met de rijst een krans op een grote, diepe schotel en schep er de oosterse groentemengeling middenin.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Breng 2 koppen lichtgezouten water aan de kook en strooi er de kop basmatirijst in. Laat gedurende 20 min. zachtjes gaar koken. (1)

  3. Ongeveer halfweg de kooktijd van de rijst verhit u 2 eetl. zonnebloemolie in een brede ruime pan (of een wok).

  4. Doe er de diepgevroren groenten en zeevruchten bij en laat, terwijl u voortdurend omschept, gedurende 8 min. op een zacht vuur bakken.

  5. Voeg dan de in fijne reepjes gesneden gekookte hesp toe. Roer om en kruid naar smaak met 1 eetl. kerrie, 2 à 3 eetl. ketjap manis, enkele druppels tabasco, peper en zout.

  6. Laat nog 2 min. doorwarmen en roer tussenin nog eens om.

  7. Afwerking:
  8. Maak met de rijst een krans op een grote, diepe schotel en schep er de oosterse groentemengeling middenin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 455 kcal
Vet 9 g
Koolhydraat 61.6 g
Eiwit 34.1 g

Bekijk het recept digitaal