- Bewaar

- Bewaar
Oosterse kerrierijstschotel met zeevruchten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng 2 koppen lichtgezouten water aan de kook en strooi er de kop basmatirijst in. Laat gedurende 20 min. zachtjes gaar koken. (1)
-
Ongeveer halfweg de kooktijd van de rijst verhit u 2 eetl. zonnebloemolie in een brede ruime pan (of een wok).
-
Doe er de diepgevroren groenten en zeevruchten bij en laat, terwijl u voortdurend omschept, gedurende 8 min. op een zacht vuur bakken.
-
Voeg dan de in fijne reepjes gesneden gekookte hesp toe. Roer om en kruid naar smaak met 1 eetl. kerrie, 2 à 3 eetl. ketjap manis, enkele druppels tabasco, peper en zout.
-
Laat nog 2 min. doorwarmen en roer tussenin nog eens om.
-
Afwerking:
-
Maak met de rijst een krans op een grote, diepe schotel en schep er de oosterse groentemengeling middenin.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Breng 2 koppen lichtgezouten water aan de kook en strooi er de kop basmatirijst in. Laat gedurende 20 min. zachtjes gaar koken. (1)
-
Ongeveer halfweg de kooktijd van de rijst verhit u 2 eetl. zonnebloemolie in een brede ruime pan (of een wok).
-
Doe er de diepgevroren groenten en zeevruchten bij en laat, terwijl u voortdurend omschept, gedurende 8 min. op een zacht vuur bakken.
-
Voeg dan de in fijne reepjes gesneden gekookte hesp toe. Roer om en kruid naar smaak met 1 eetl. kerrie, 2 à 3 eetl. ketjap manis, enkele druppels tabasco, peper en zout.
-
Laat nog 2 min. doorwarmen en roer tussenin nog eens om.
-
Afwerking:
-
Maak met de rijst een krans op een grote, diepe schotel en schep er de oosterse groentemengeling middenin.