Oosterse kippenblokjes met mango
Oosterse kippenblokjes met mango

Oosterse kippenblokjes met mango

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 64.7 g
Eiwit 40.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook, de rode ui en de gember fijn.

  4. Snij de stengel citroengras in heel kleine stukjes.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  6. Hak de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem de kookpot van het vuur, dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.

  9. Verhit intussen de rijstolie in de wok en bak de rode ui, het knoflook, de gember en het citroengras 1 min. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat even mee stoven.

  10. Voeg de kippenblokjes toe en roerbak 5 min. Kruid met het kerriepoeder.

  11. Meng er de mango, de sojascheuten en de sojasaus onder. Laat even opwarmen. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de koriander.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snipper het knoflook, de rode ui en de gember fijn.

  4. Snij de stengel citroengras in heel kleine stukjes.

  5. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  6. Hak de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijst gaar in 5 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Neem de kookpot van het vuur, dek af met een propere keukenhanddoek en laat zo 5 min. stomen.

  9. Verhit intussen de rijstolie in de wok en bak de rode ui, het knoflook, de gember en het citroengras 1 min. Voeg de diepgevroren paprikareepjes toe en laat even mee stoven.

  10. Voeg de kippenblokjes toe en roerbak 5 min. Kruid met het kerriepoeder.

  11. Meng er de mango, de sojascheuten en de sojasaus onder. Laat even opwarmen. Kruid met peper en zout. Bestrooi met de koriander.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 511 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 64.7 g
Eiwit 40.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Cuma Cabernet Sauvignon Organic Michel Torino Cafayate Valley - Argentinië

Bekijk het recept digitaal