Oriëntaalse bloemkoolrijst met oesterzwammen en zachtgekookt ei
Oriëntaalse bloemkoolrijst met oesterzwammen en zachtgekookt ei

Oriëntaalse bloemkoolrijst met oesterzwammen en zachtgekookt ei

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 272 kcal
Vet 14.9 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 17.1 g
Suiker 6.5 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 14.9 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  4. Scheur de oesterzwammen in kleinere stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de lente-uitjes 1 min.

  7. Voeg de oesterzwammen toe en bak 5 min. Haal uit de kookpot en hou warm.

  8. Voeg de diepgevroren bloemkoolrijst toe en breng op smaak met de sojasaus. Laat 5 à 10 min. garen op een matig vuur. Roer er de laatste 3 min. de sojascheuten onder en voeg ook de oesterzwammen toe. Kruid met peper en zout.

  9. Kook intussen de eieren 4 à 5 min. zacht in kokend water. Giet af en pel de eieren.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de bloemkoolrijst en de groenten over de borden en schik er een zachtgekookt ei bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snipper de lente-uitjes en het knoflook fijn.

  4. Scheur de oesterzwammen in kleinere stukjes.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de lente-uitjes 1 min.

  7. Voeg de oesterzwammen toe en bak 5 min. Haal uit de kookpot en hou warm.

  8. Voeg de diepgevroren bloemkoolrijst toe en breng op smaak met de sojasaus. Laat 5 à 10 min. garen op een matig vuur. Roer er de laatste 3 min. de sojascheuten onder en voeg ook de oesterzwammen toe. Kruid met peper en zout.

  9. Kook intussen de eieren 4 à 5 min. zacht in kokend water. Giet af en pel de eieren.

  10. Afwerking:
  11. Verdeel de bloemkoolrijst en de groenten over de borden en schik er een zachtgekookt ei bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 272 kcal
Vet 14.9 g
Verzadigd vet 3 g
Koolhydraat 17.1 g
Suiker 6.5 g
Vezel 5.1 g
Eiwit 14.9 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn Vintense Origin Terra Australis

Bekijk het recept digitaal