Ovengebakken schelvis met groentereepjes
Ovengebakken schelvis met groentereepjes

Ovengebakken schelvis met groentereepjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 28.1 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 33.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Pers het kwartje citroen.

  6. Snipper de kervel of de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en bak nog 1 min. Verdeel de groenten over een ovenschaal.

  10. Leg de schelvishaasjes boven op de groentereepjes en besprenkel met het citroensap. Overgiet met de wijn en de visfond. Verdeel er 2 eetl. boter in klontjes over.

  11. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai de visfilets na 15 min. om en kruid met peper en zout.

  12. Schil intussen de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Haal de groenten en de vis uit de ovenschaal en hou warm. Giet het braadvocht in een steelpannetje.

  14. Laat het braadvocht tot de helft inkoken. Klop intussen de eidooier en de room schuimig. Neem het steelpannetje van het vuur en meng er het eiermengsel onder. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Giet over de vis met groentereepjes.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de visschotel met de fijngesnipperde kervel of peterselie.

  17. Serveer met de gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Pers het kwartje citroen.

  6. Snipper de kervel of de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en bak nog 1 min. Verdeel de groenten over een ovenschaal.

  10. Leg de schelvishaasjes boven op de groentereepjes en besprenkel met het citroensap. Overgiet met de wijn en de visfond. Verdeel er 2 eetl. boter in klontjes over.

  11. Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai de visfilets na 15 min. om en kruid met peper en zout.

  12. Schil intussen de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  13. Haal de groenten en de vis uit de ovenschaal en hou warm. Giet het braadvocht in een steelpannetje.

  14. Laat het braadvocht tot de helft inkoken. Klop intussen de eidooier en de room schuimig. Neem het steelpannetje van het vuur en meng er het eiermengsel onder. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Giet over de vis met groentereepjes.

  15. Afwerking:
  16. Bestrooi de visschotel met de fijngesnipperde kervel of peterselie.

  17. Serveer met de gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 473 kcal
Vet 28.1 g
Koolhydraat 11.9 g
Eiwit 33.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Brugs Witbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy

Bekijk het recept digitaal