- Bewaar

- Bewaar
Ovengebakken schelvis met groentereepjes
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Pers het kwartje citroen.
-
Snipper de kervel of de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en bak nog 1 min. Verdeel de groenten over een ovenschaal.
-
Leg de schelvishaasjes boven op de groentereepjes en besprenkel met het citroensap. Overgiet met de wijn en de visfond. Verdeel er 2 eetl. boter in klontjes over.
-
Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai de visfilets na 15 min. om en kruid met peper en zout.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Haal de groenten en de vis uit de ovenschaal en hou warm. Giet het braadvocht in een steelpannetje.
-
Laat het braadvocht tot de helft inkoken. Klop intussen de eidooier en de room schuimig. Neem het steelpannetje van het vuur en meng er het eiermengsel onder. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Giet over de vis met groentereepjes.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de visschotel met de fijngesnipperde kervel of peterselie.
-
Serveer met de gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de schelvishaasjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Pers het kwartje citroen.
-
Snipper de kervel of de peterselie fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de diepgevroren groentereepjes toe en bak nog 1 min. Verdeel de groenten over een ovenschaal.
-
Leg de schelvishaasjes boven op de groentereepjes en besprenkel met het citroensap. Overgiet met de wijn en de visfond. Verdeel er 2 eetl. boter in klontjes over.
-
Bak ± 30 min. in de voorverwarmde oven. Draai de visfilets na 15 min. om en kruid met peper en zout.
-
Schil intussen de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Haal de groenten en de vis uit de ovenschaal en hou warm. Giet het braadvocht in een steelpannetje.
-
Laat het braadvocht tot de helft inkoken. Klop intussen de eidooier en de room schuimig. Neem het steelpannetje van het vuur en meng er het eiermengsel onder. Bind de saus eventueel met instantsausbinder. Giet over de vis met groentereepjes.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de visschotel met de fijngesnipperde kervel of peterselie.
-
Serveer met de gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Brugs Witbier Wijn Montagny 1er Cru A.O.P. 'Blason de Bourgogne' Cave de Buxy