Pad thai met kippenhaasjes
Pad thai met kippenhaasjes

Pad thai met kippenhaasjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kcal
Vet 19.8 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 105.1 g
Suiker 25.9 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 50.9 g
Zout 4.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kippenhaasjes in hapklare stukken.

  4. Pers 1 limoen. Snij de andere limoen in 4 partjes.

  5. Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Meng intussen het limoensap met de vissaus, de rietsuiker en de ketchup.

  10. Verhit 1 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de eieren. Schep uit de wok.

  11. Verhit 2 eetl. arachideolie in dezelfde wok en roerbak de kip 2 min. Voeg de stoofgroenten toe en roerbak nog 4 min.

  12. Voeg het ketchupmengsel samen met de roereieren en de uitgelekte rijstnoedels toe en laat nog 1 min. doorbakken.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de pinda's en de koriander, en serveer met een partje limoen.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 30 g rijstnoedels 6 min. in water. 2 Voeg de laatste 4 min. 100 g Thaise stoofgroenten toe. Giet af. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g kippenhaasje. Kruid met wat peper. 4 Voeg de rijstnoedels en de groenten toe. Meng er de blaadjes van 1 takje koriander onder. Snij alles fijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de kippenhaasjes in hapklare stukken.

  4. Pers 1 limoen. Snij de andere limoen in 4 partjes.

  5. Klop de eieren los en kruid met peper en zout.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Bereiding:
  8. Kook de rijstnoedels gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  9. Meng intussen het limoensap met de vissaus, de rietsuiker en de ketchup.

  10. Verhit 1 eetl. arachideolie in de wok en roerbak de eieren. Schep uit de wok.

  11. Verhit 2 eetl. arachideolie in dezelfde wok en roerbak de kip 2 min. Voeg de stoofgroenten toe en roerbak nog 4 min.

  12. Voeg het ketchupmengsel samen met de roereieren en de uitgelekte rijstnoedels toe en laat nog 1 min. doorbakken.

  13. Afwerking:
  14. Bestrooi met de pinda's en de koriander, en serveer met een partje limoen.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding : 15 min. 1 Kook 30 g rijstnoedels 6 min. in water. 2 Voeg de laatste 4 min. 100 g Thaise stoofgroenten toe. Giet af. 3 Verhit intussen 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en bak 30 g kippenhaasje. Kruid met wat peper. 4 Voeg de rijstnoedels en de groenten toe. Meng er de blaadjes van 1 takje koriander onder. Snij alles fijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 816 kcal
Vet 19.8 g
Verzadigd vet 4.3 g
Koolhydraat 105.1 g
Suiker 25.9 g
Vezel 7.5 g
Eiwit 50.9 g
Zout 4.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Omer Sterk blond bier Wijn Mademoiselle Pomelle rosé A.O.P. Ventoux

Bekijk het recept digitaal