Paella met ribbetjes en chorizo
Paella met ribbetjes en chorizo

Paella met ribbetjes en chorizo

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 597 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 55.9 g
Eiwit 35.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Schik de ribbetjes in een ovenschotel en bak ze 25 à 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een kookpan en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en stoof al roerend glazig.

  5. Doe er de diepgevroren groentemix bij en roer om. Voeg de kippenbouillon en de saffraan toe en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  6. Haal de ribbetjes uit de oven en snij in porties, tussen de beentjes door. Snij de chorizo in stukjes. Meng ribbetjes en chorizo onder de rijst en laat nog ± 5 min. sudderen. Voeg nog wat water toe als de bereiding te droog wordt.

  7. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Serveer onmiddellijk.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Schik de ribbetjes in een ovenschotel en bak ze 25 à 30 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  4. Verhit intussen de olijfolie in een kookpan en stoof de sjalot glazig. Voeg de rijst toe en stoof al roerend glazig.

  5. Doe er de diepgevroren groentemix bij en roer om. Voeg de kippenbouillon en de saffraan toe en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  6. Haal de ribbetjes uit de oven en snij in porties, tussen de beentjes door. Snij de chorizo in stukjes. Meng ribbetjes en chorizo onder de rijst en laat nog ± 5 min. sudderen. Voeg nog wat water toe als de bereiding te droog wordt.

  7. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Serveer onmiddellijk.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 597 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 55.9 g
Eiwit 35.8 g

Bekijk het recept digitaal