Paella met vis en zeevruchten
Paella met vis en zeevruchten

Paella met vis en zeevruchten

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 828 kcal
Vet 28.7 g
Koolhydraat 65.1 g
Eiwit 65.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de blokjes visbouillon oplossen in 8 dl heet water.

  3. Verwijder de harde stengels van de peterselie.

  4. Doe de peterselie, de amandelen, het knoflook, de saffraan en het tomatenconcentraat in een hoge beker en mix samen met 2 eetl. olijfolie en 4 eetl. visbouillon tot een gladde pasta.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Snij de artisjokharten in 3 of 4 stukken.

  7. Bereiding:
  8. Meng de rijst met de ui, de juliennegroenten, de paprikareepjes en de peterseliemengeling en schep in een grote ovenschotel. Overgiet met de sherry en de visbouillon. Schuif in een op 190 °C voorverwarmde oven gedurende 25 min.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de inktvisringen 3 min. op een hevig vuur. Kruid met peper en zout. Haal de inktvisringen uit de pan en hou apart.

  10. Verhit in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de diepgevroren gamba's gedurende ± 5 min. Kruid met peper en zout en zet opzij.

  11. Neem de rijstschotel uit de oven en meng de diepgevroren wokmix vis, de gebakken inktvisringen, de artisjokharten en de kerstomaten erdoor.

  12. Leg de chorizo en de gamba's erbovenop. Schuif opnieuw in de oven en laat nog 10 à 15 min. verwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de blokjes visbouillon oplossen in 8 dl heet water.

  3. Verwijder de harde stengels van de peterselie.

  4. Doe de peterselie, de amandelen, het knoflook, de saffraan en het tomatenconcentraat in een hoge beker en mix samen met 2 eetl. olijfolie en 4 eetl. visbouillon tot een gladde pasta.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Snij de artisjokharten in 3 of 4 stukken.

  7. Bereiding:
  8. Meng de rijst met de ui, de juliennegroenten, de paprikareepjes en de peterseliemengeling en schep in een grote ovenschotel. Overgiet met de sherry en de visbouillon. Schuif in een op 190 °C voorverwarmde oven gedurende 25 min.

  9. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de inktvisringen 3 min. op een hevig vuur. Kruid met peper en zout. Haal de inktvisringen uit de pan en hou apart.

  10. Verhit in dezelfde pan opnieuw 1 eetl. olijfolie en bak de diepgevroren gamba's gedurende ± 5 min. Kruid met peper en zout en zet opzij.

  11. Neem de rijstschotel uit de oven en meng de diepgevroren wokmix vis, de gebakken inktvisringen, de artisjokharten en de kerstomaten erdoor.

  12. Leg de chorizo en de gamba's erbovenop. Schuif opnieuw in de oven en laat nog 10 à 15 min. verwarmen.

  13. Afwerking:
  14. Dien onmiddellijk op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 828 kcal
Vet 28.7 g
Koolhydraat 65.1 g
Eiwit 65.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn El Coto Blanco D.O.C. Rioja Spanje Wijn TorreAldea D.O.C. Rioja Spanje

Bekijk het recept digitaal