Pangasius met komkommer en ananas
Pangasius met komkommer en ananas

Pangasius met komkommer en ananas

20 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 17.5 g
Eiwit 21.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de pangasius oppervlakkig ontdooien. Snij in blokjes en dep goed droog.

  3. Snij de komkommer in staafjes.

  4. Snij het vruchtvlees van de ananas in kleine driehoekjes.

  5. Halveer de kerstomaatjes.

  6. Snij de limoen in partjes.

  7. Snij de sjalotjes in fijne ringetjes.

  8. Snipper de koriander fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Bak de sjalotringetjes gedurende 2 min. al roerend krokant en lichtbruin. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier.

  11. Doe de komkommerstaafjes in de wok en roerbak 2 min. Voeg de ananas, de vis, de halve kerstomaatjes, de sojasaus, cayennepeper en ketjap manis toe en bak nog 5 min. al roerend.

  12. Afwerking:
  13. Strooi er de krokante sjalotjes en de korianderblaadjes over en dien op met Thaïse rijst en een partje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de pangasius oppervlakkig ontdooien. Snij in blokjes en dep goed droog.

  3. Snij de komkommer in staafjes.

  4. Snij het vruchtvlees van de ananas in kleine driehoekjes.

  5. Halveer de kerstomaatjes.

  6. Snij de limoen in partjes.

  7. Snij de sjalotjes in fijne ringetjes.

  8. Snipper de koriander fijn.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de wok en voeg de rijstolie toe. Bak de sjalotringetjes gedurende 2 min. al roerend krokant en lichtbruin. Schep ze uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier.

  11. Doe de komkommerstaafjes in de wok en roerbak 2 min. Voeg de ananas, de vis, de halve kerstomaatjes, de sojasaus, cayennepeper en ketjap manis toe en bak nog 5 min. al roerend.

  12. Afwerking:
  13. Strooi er de krokante sjalotjes en de korianderblaadjes over en dien op met Thaïse rijst en een partje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 271 kcal
Vet 12.1 g
Koolhydraat 17.5 g
Eiwit 21.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Viña Tarapacá Sauvignon Blanc Chili Wijn La Tuilerie A.C. Pouilly-Fumé

Bekijk het recept digitaal