Panna cotta van koffie met sinaasappel-gembersausje
Panna cotta van koffie met sinaasappel-gembersausje

Panna cotta van koffie met sinaasappel-gembersausje

3 u. 30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 40.3 g
Eiwit 3.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + 4 à 5 u. in de koelkast)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Doe de room samen met de suiker en vanillesuiker in een steelpannetje en breng aan de kook.

  5. Roer er de koffie en de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Neem van het vuur en wacht tot alle gelatine goed gesmolten is.

  6. Giet de panna cotta in 4 kommetjes en laat 4 à 5 u. afkoelen in de koelkast.

  7. Bereiding:
  8. Schil de gember en rasp fijn.

  9. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers hem daarna uit. Snij met een scherp mes de schil van 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Maak de partjes los en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  10. Doe de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap, samen met de geraspte gember en de honing in een steelpannetje en laat 5 min. koken.

  11. Afwerking:
  12. Draai de kommetjes met de panna cotta om op de borden en lepel er de sinaasappelgembersaus over. Garneer met enkele partjes sinaasappel.

Tip

Om de panna cotta makkelijk uit de kommetjes te halen, zet u hem het best een paar minuten in warm (geen heet!) water. Zo komen de randen makkelijker los en glijdt de panna cotta vlotjes uit de kommetjes bij het omdraaien.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + 4 à 5 u. in de koelkast)

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Doe de room samen met de suiker en vanillesuiker in een steelpannetje en breng aan de kook.

  5. Roer er de koffie en de uitgeknepen gelatineblaadjes onder. Neem van het vuur en wacht tot alle gelatine goed gesmolten is.

  6. Giet de panna cotta in 4 kommetjes en laat 4 à 5 u. afkoelen in de koelkast.

  7. Bereiding:
  8. Schil de gember en rasp fijn.

  9. Rasp de schil van 1 sinaasappel en pers hem daarna uit. Snij met een scherp mes de schil van 2 sinaasappelen tot op het vruchtvlees. Maak de partjes los en snij het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom en vang het sap op.

  10. Doe de geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap, samen met de geraspte gember en de honing in een steelpannetje en laat 5 min. koken.

  11. Afwerking:
  12. Draai de kommetjes met de panna cotta om op de borden en lepel er de sinaasappelgembersaus over. Garneer met enkele partjes sinaasappel.

Tip

Om de panna cotta makkelijk uit de kommetjes te halen, zet u hem het best een paar minuten in warm (geen heet!) water. Zo komen de randen makkelijker los en glijdt de panna cotta vlotjes uit de kommetjes bij het omdraaien.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 344 kcal
Vet 18.8 g
Koolhydraat 40.3 g
Eiwit 3.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Bio-time | Mexico

Bekijk het recept digitaal