Pannenkoekentaart met banaan en chocolade
Pannenkoekentaart met banaan en chocolade

Pannenkoekentaart met banaan en chocolade

Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 29.5 g
Koolhydraat 40.1 g
Eiwit 7.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de bananen in schijfjes. Besprenkel met het citroensap.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de chocolade au bainmarie (in een pannetje dat je in een grotere pan met water verwarmt).

  5. Meng de room met de bloemsuiker en klop stijf.

  6. Meng de gesmolten chocolade onder de mascarpone en opgeklopte room tot je een mooi glad mengsel bekomt.

  7. Meng de pannenkoekenmix met de melk en de vanillesuiker.

  8. Verhit een nootje boter in de pan en giet er wat pannenkoekenmengsel op. Bak zo alle pannenkoeken op (je hebt 5 pannenkoeken nodig voor het recept).

  9. Leg 1 pannenkoek op een bord, leg hierop een laag bananenschijfjes. Bedek opnieuw met een pannenkoek en besmeer met het chocolademengsel. Vervolgens opnieuw een pannenkoek, dan banaan, een pannenkoek, chocolademengsel, opnieuw een pannenkoek en als laatste laag verdeel je de rest van het chocolademengsel. Strooi hierop de choco crispies en zet de taart in de koelkast gedurende 2 uur.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de bananen in schijfjes. Besprenkel met het citroensap.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de chocolade au bainmarie (in een pannetje dat je in een grotere pan met water verwarmt).

  5. Meng de room met de bloemsuiker en klop stijf.

  6. Meng de gesmolten chocolade onder de mascarpone en opgeklopte room tot je een mooi glad mengsel bekomt.

  7. Meng de pannenkoekenmix met de melk en de vanillesuiker.

  8. Verhit een nootje boter in de pan en giet er wat pannenkoekenmengsel op. Bak zo alle pannenkoeken op (je hebt 5 pannenkoeken nodig voor het recept).

  9. Leg 1 pannenkoek op een bord, leg hierop een laag bananenschijfjes. Bedek opnieuw met een pannenkoek en besmeer met het chocolademengsel. Vervolgens opnieuw een pannenkoek, dan banaan, een pannenkoek, chocolademengsel, opnieuw een pannenkoek en als laatste laag verdeel je de rest van het chocolademengsel. Strooi hierop de choco crispies en zet de taart in de koelkast gedurende 2 uur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 457 kcal
Vet 29.5 g
Koolhydraat 40.1 g
Eiwit 7.1 g

Bekijk het recept digitaal