Panzanella met Italiaanse ham, mozzarella en nectarine
Panzanella met Italiaanse ham, mozzarella en nectarine

Panzanella met Italiaanse ham, mozzarella en nectarine

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2686 kj
Energie 642 kcal
Vet 34.2 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 49.9 g
Suiker 11.9 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 30.3 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de ciabatta in blokjes van 2 à 3 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie.

  4. Leg de ham op een andere bakplaat met bakpapier en zet samen met de blokjes ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Schil de kiwi’s en snij in blokjes. Snij de nectarines in partjes en de tomaatjes in 2.

  6. Schep het vruchtvlees uit de passievrucht en doe in een zeef. Duw er zoveel mogelijk sap uit met de bolle kant van een lepel en vang op. Pers de limoen.

  7. Meng het sap van de passievrucht met de helft van het limoensap, de rest van de olijfolie, peper en zout.

  8. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Snij de avocado in partjes en besprenkel met de rest van het limoensap.

  9. Doe de sla in een serveerschaal en voeg de mozzarella, de kiwi, de nectarine, de tomaatjes en de avocado toe. Kruid met peper en zout.

  10. Haal de ciabattablokjes uit de oven en meng samen met de helft van de vinaigrette onder de salade.

  11. Verkruimel de ham over de salade en besprenkel met de rest van de vinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Snij de ciabatta in blokjes van 2 à 3 cm. Verdeel over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de helft van de olijfolie.

  4. Leg de ham op een andere bakplaat met bakpapier en zet samen met de blokjes ciabatta 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Schil de kiwi’s en snij in blokjes. Snij de nectarines in partjes en de tomaatjes in 2.

  6. Schep het vruchtvlees uit de passievrucht en doe in een zeef. Duw er zoveel mogelijk sap uit met de bolle kant van een lepel en vang op. Pers de limoen.

  7. Meng het sap van de passievrucht met de helft van het limoensap, de rest van de olijfolie, peper en zout.

  8. Laat de mozzarellabolletjes uitlekken. Snij de avocado in partjes en besprenkel met de rest van het limoensap.

  9. Doe de sla in een serveerschaal en voeg de mozzarella, de kiwi, de nectarine, de tomaatjes en de avocado toe. Kruid met peper en zout.

  10. Haal de ciabattablokjes uit de oven en meng samen met de helft van de vinaigrette onder de salade.

  11. Verkruimel de ham over de salade en besprenkel met de rest van de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2686 kj
Energie 642 kcal
Vet 34.2 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 49.9 g
Suiker 11.9 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 30.3 g
Zout 3.4 g
natrium 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Verdicchio dei Castelli di Jesi D.O.C. Classico Moncaro Marche - Italië Bier Hapkin BIPA Blond bier

Bekijk het recept digitaal