Panzanella met ovengebakken croutons
Panzanella met ovengebakken croutons

Panzanella met ovengebakken croutons

Lunch
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 113 kcal
Vet 5.1 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 11.9 g
Suiker 3.2 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 3.3 g
Zout 0.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. (10 min. + 20 min. in de oven)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij het brood in blokjes van 2 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met de olijfolie en het knoflookpoeder. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  5. Snij intussen de kerstomaten in 2, de ongeschilde komkommer in blokjes van 1 cm en de halve rode ui en de olijven in fijne ringen. Meng alles met de uitgelekte kappertjes en de azijn. Kruid met peper en zout.

  6. Scheur de blaadjes basilicum en strooi samen met de croutons over de salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. (10 min. + 20 min. in de oven)

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Snij het brood in blokjes van 2 cm. Leg op een bakplaat met bakpapier en breng op smaak met de olijfolie en het knoflookpoeder. Bak 15 à 20 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  5. Snij intussen de kerstomaten in 2, de ongeschilde komkommer in blokjes van 1 cm en de halve rode ui en de olijven in fijne ringen. Meng alles met de uitgelekte kappertjes en de azijn. Kruid met peper en zout.

  6. Scheur de blaadjes basilicum en strooi samen met de croutons over de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 113 kcal
Vet 5.1 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 11.9 g
Suiker 3.2 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 3.3 g
Zout 0.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Estaminet Refined Lager Pils Wijn Domaine Vico rosé A.O.P. Corse

Bekijk het recept digitaal