Parfait
Parfait

Parfait

20 min.
Dessert
9 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 225 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de sinaasappel en laat de rozijnen 2 u weken in het sap.

  3. Bereiding:
  4. Klop de eidooiers en de suiker met de kloppers van uw mixer tot een bleek smeuïg mengsel.

  5. Giet de room in een ruime steelpan en leg er het vanillestokje (dat u eerst splitst) in. Breng aan de kook, neem de steelpan van het vuur en haal er het vanillestokje uit. Verwijder de zwarte zaadjes uit het binnenste van het vanillestokje en voeg ze toe aan de room.

  6. Giet, al roerend, de helft van de vanilleroom bij het mengsel van ei en suiker. Voeg deze mengeling terug bij de rest van de room in de steelpan. Laat, al roerend, de bereiding heel lichtjes binden op een zacht vuur maar laat niet meer koken. Het mengsel is klaar wanneer het als een lint van uw spatel afloopt.

  7. Haal de steelpan van het vuur en plaats ze in koud water. Blijf nog even roeren. Laat afkoelen.

  8. Voeg de rozijnen, het sinaasappelsap en de pistachenootjes bij de parfait en schep het mengsel in een vorm of rechthoekige doos. Laat opstijven in de diepvries. Roer na u 30 min. en na 3 u om zodat de rozijnen en de pistachenootjes mooi verdeeld worden over de parfait.

  9. Afwerking:
  10. Steek met een mes langs de randen van de vorm, zet gedurende enkele seconden in heet water en haal er de parfait uit. Plaats de parfait 1 u in de koelkast indien hij te hard is. Snij in dikke sneden en dien op met gekaramelliseerde schijfjes sinaasappel (zie recept gekaramelliseerde sinaasappelschijfjes).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de sinaasappel en laat de rozijnen 2 u weken in het sap.

  3. Bereiding:
  4. Klop de eidooiers en de suiker met de kloppers van uw mixer tot een bleek smeuïg mengsel.

  5. Giet de room in een ruime steelpan en leg er het vanillestokje (dat u eerst splitst) in. Breng aan de kook, neem de steelpan van het vuur en haal er het vanillestokje uit. Verwijder de zwarte zaadjes uit het binnenste van het vanillestokje en voeg ze toe aan de room.

  6. Giet, al roerend, de helft van de vanilleroom bij het mengsel van ei en suiker. Voeg deze mengeling terug bij de rest van de room in de steelpan. Laat, al roerend, de bereiding heel lichtjes binden op een zacht vuur maar laat niet meer koken. Het mengsel is klaar wanneer het als een lint van uw spatel afloopt.

  7. Haal de steelpan van het vuur en plaats ze in koud water. Blijf nog even roeren. Laat afkoelen.

  8. Voeg de rozijnen, het sinaasappelsap en de pistachenootjes bij de parfait en schep het mengsel in een vorm of rechthoekige doos. Laat opstijven in de diepvries. Roer na u 30 min. en na 3 u om zodat de rozijnen en de pistachenootjes mooi verdeeld worden over de parfait.

  9. Afwerking:
  10. Steek met een mes langs de randen van de vorm, zet gedurende enkele seconden in heet water en haal er de parfait uit. Plaats de parfait 1 u in de koelkast indien hij te hard is. Snij in dikke sneden en dien op met gekaramelliseerde schijfjes sinaasappel (zie recept gekaramelliseerde sinaasappelschijfjes).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 225 kcal
Vet 14.9 g
Koolhydraat 17.7 g
Eiwit 5 g

Bekijk het recept digitaal