Passievruchtenmousse met meringue en chocoladeroomijs
Passievruchtenmousse met meringue en chocoladeroomijs

Passievruchtenmousse met meringue en chocoladeroomijs

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 13.7 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 17.2 g
Suiker 15.8 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Duw door een fijne zeef tot alleen de pitjes overblijven en vang het sap op.

  4. Laat het gelatineblaadje weken in koud water.

  5. Hak de pistachenootjes heel fijn.

  6. Klop de room half stijf.

  7. Bereiding:
  8. Warm het sap van de passievruchten op in een steelpannetje, samen met de suiker. Blijf roeren tot de suiker gesmolten is.

  9. Knijp het gelatineblaadje uit en roer onder het passievruchtensap tot het gesmolten is. Neem van het vuur en roer er 1/3 van de room onder. Meng er nadien de rest van de room onder.

  10. Verdeel de mousse over 4 individuele schaaltjes of glazen potjes. Laat minstens 2 à 3 u. opstijven in de koelkast.

  11. Schep 4 bolletjes chocoladeroomijs en rol door de fijngehakte pistachenootjes.

  12. Afwerking:
  13. Schik een passievruchtenmousse op elk bord en leg er een bolletje chocoladeroomijs naast. Verbrokkel de meringue over de mousse.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Duw door een fijne zeef tot alleen de pitjes overblijven en vang het sap op.

  4. Laat het gelatineblaadje weken in koud water.

  5. Hak de pistachenootjes heel fijn.

  6. Klop de room half stijf.

  7. Bereiding:
  8. Warm het sap van de passievruchten op in een steelpannetje, samen met de suiker. Blijf roeren tot de suiker gesmolten is.

  9. Knijp het gelatineblaadje uit en roer onder het passievruchtensap tot het gesmolten is. Neem van het vuur en roer er 1/3 van de room onder. Meng er nadien de rest van de room onder.

  10. Verdeel de mousse over 4 individuele schaaltjes of glazen potjes. Laat minstens 2 à 3 u. opstijven in de koelkast.

  11. Schep 4 bolletjes chocoladeroomijs en rol door de fijngehakte pistachenootjes.

  12. Afwerking:
  13. Schik een passievruchtenmousse op elk bord en leg er een bolletje chocoladeroomijs naast. Verbrokkel de meringue over de mousse.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 13.7 g
Verzadigd vet 7.8 g
Koolhydraat 17.2 g
Suiker 15.8 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 3.6 g
Zout 0.1 g

Bekijk het recept digitaal