- Bewaar

- Bewaar
Passievruchtenmousse met meringue en chocoladeroomijs
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Duw door een fijne zeef tot alleen de pitjes overblijven en vang het sap op.
-
Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
-
Hak de pistachenootjes heel fijn.
-
Klop de room half stijf.
-
Bereiding:
-
Warm het sap van de passievruchten op in een steelpannetje, samen met de suiker. Blijf roeren tot de suiker gesmolten is.
-
Knijp het gelatineblaadje uit en roer onder het passievruchtensap tot het gesmolten is. Neem van het vuur en roer er 1/3 van de room onder. Meng er nadien de rest van de room onder.
-
Verdeel de mousse over 4 individuele schaaltjes of glazen potjes. Laat minstens 2 à 3 u. opstijven in de koelkast.
-
Schep 4 bolletjes chocoladeroomijs en rol door de fijngehakte pistachenootjes.
-
Afwerking:
-
Schik een passievruchtenmousse op elk bord en leg er een bolletje chocoladeroomijs naast. Verbrokkel de meringue over de mousse.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snij de passievruchten in 2 en lepel er het vruchtvlees uit. Duw door een fijne zeef tot alleen de pitjes overblijven en vang het sap op.
-
Laat het gelatineblaadje weken in koud water.
-
Hak de pistachenootjes heel fijn.
-
Klop de room half stijf.
-
Bereiding:
-
Warm het sap van de passievruchten op in een steelpannetje, samen met de suiker. Blijf roeren tot de suiker gesmolten is.
-
Knijp het gelatineblaadje uit en roer onder het passievruchtensap tot het gesmolten is. Neem van het vuur en roer er 1/3 van de room onder. Meng er nadien de rest van de room onder.
-
Verdeel de mousse over 4 individuele schaaltjes of glazen potjes. Laat minstens 2 à 3 u. opstijven in de koelkast.
-
Schep 4 bolletjes chocoladeroomijs en rol door de fijngehakte pistachenootjes.
-
Afwerking:
-
Schik een passievruchtenmousse op elk bord en leg er een bolletje chocoladeroomijs naast. Verbrokkel de meringue over de mousse.