Pasta met butternutpompoen en chipolata's
Pasta met butternutpompoen en chipolata's

Pasta met butternutpompoen en chipolata's

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 803 kcal
Vet 33.4 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 79.1 g
Suiker 7.8 g
Vezel 4 g
Eiwit 44.4 g
Zout 2.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Snij de butternutpompoen in 2, verwijder de pitten en de draden en snij (ongeschild) in blokjes van max. 2 cm.

  4. Snij het knoflook in 2 en de rode uien in halvemaantjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak grof.

  6. Snipper de salie fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. (35min)

  10. Verdeel de pompoenblokjes, het knoflook, het pepertje en de rode ui over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en bestrooi met de oregano, de tijm en de kurkuma. Kruid met peper en zout en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de chipolata's ± 5 min. aan alle kanten. Haal uit de pan en snij in hapklare stukken.

  13. Mix de helft van de geroosterde groenten fijn en meng onder de pasta. Meng er de rest van de groenten en de chipolata's onder.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de fijngesnipperde salie en de geraspte parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20min)

  3. Snij de butternutpompoen in 2, verwijder de pitten en de draden en snij (ongeschild) in blokjes van max. 2 cm.

  4. Snij het knoflook in 2 en de rode uien in halvemaantjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak grof.

  6. Snipper de salie fijn.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. (35min)

  10. Verdeel de pompoenblokjes, het knoflook, het pepertje en de rode ui over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met 3 eetl. olijfolie en bestrooi met de oregano, de tijm en de kurkuma. Kruid met peper en zout en zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  11. Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  12. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de chipolata's ± 5 min. aan alle kanten. Haal uit de pan en snij in hapklare stukken.

  13. Mix de helft van de geroosterde groenten fijn en meng onder de pasta. Meng er de rest van de groenten en de chipolata's onder.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met de fijngesnipperde salie en de geraspte parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 803 kcal
Vet 33.4 g
Verzadigd vet 10.3 g
Koolhydraat 79.1 g
Suiker 7.8 g
Vezel 4 g
Eiwit 44.4 g
Zout 2.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Brindisi Rosso D.O.C. « Virgilius » Rubino Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal