Pasta met geroosterde pompoen en feta (lactosevrij)
Pasta met geroosterde pompoen en feta (lactosevrij)

Pasta met geroosterde pompoen en feta (lactosevrij)

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 76.7 g
Eiwit 28.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  4. Hak de rucola en de oregano grof.

  5. Rasp de pecorino.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de pompoenblokjes in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Roer er de oregano en de tijm onder en kruid met peper. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Voeg na 15 min. de spekreepjes toe aan de pompoen en roer alles goed onder elkaar.

  10. Kook intussen de farfalle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de pompoenblokjes met spekreepjes onder de farfalle en bestrooi met de geraspte pecorino en de grofgehakte rucola.

Tip

Nog sneller aan tafel: gebruik pompoenblokjes uit de diepvries. Bak de spekblokjes dan eerst 5 min. in de oven. Roer er de diepgevroren pompoenblokjes onder en laat nog 10 min. verder garen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten en de zaadlijsten. Snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  4. Hak de rucola en de oregano grof.

  5. Rasp de pecorino.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Doe de pompoenblokjes in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Roer er de oregano en de tijm onder en kruid met peper. Bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Voeg na 15 min. de spekreepjes toe aan de pompoen en roer alles goed onder elkaar.

  10. Kook intussen de farfalle gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  11. Meng de pompoenblokjes met spekreepjes onder de farfalle en bestrooi met de geraspte pecorino en de grofgehakte rucola.

Tip

Nog sneller aan tafel: gebruik pompoenblokjes uit de diepvries. Bak de spekblokjes dan eerst 5 min. in de oven. Roer er de diepgevroren pompoenblokjes onder en laat nog 10 min. verder garen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 29.4 g
Koolhydraat 76.7 g
Eiwit 28.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Negroamaro Rosato I.G.T. Salento Piana del Sole Puglia - Italië

Bekijk het recept digitaal