Pastagratin met butternutpompoen en veggieballetjes
Pastagratin met butternutpompoen en veggieballetjes

Pastagratin met butternutpompoen en veggieballetjes

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2983 kj
Energie 713 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 80.3 g
Suiker 12.7 g
Vezel 17.4 g
Eiwit 38.3 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 25 min. in de oven
  2. Schil de butternutpompoen en snij in de lengte in 2. Verwijder de pitten en draden en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een pan en bak de vegetarische balletjes 5 min. Haal uit de pan en zet opzij.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de blokjes pompoen toe en laat ± 4 min. stoven. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 min. sudderen.

  8. Meng de pasta onder de saus en de vegetarische balletjes. Giet alles in een ovenschaal, bestrooi met de mozzarella en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min. + 25 min. in de oven
  2. Schil de butternutpompoen en snij in de lengte in 2. Verwijder de pitten en draden en snij het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.

  3. Snipper de ui en het knoflook fijn.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een pan en bak de vegetarische balletjes 5 min. Haal uit de pan en zet opzij.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in dezelfde pan en bak het knoflook en de ui glazig. Voeg de blokjes pompoen toe en laat ± 4 min. stoven. Voeg de tomatenstukjes toe en kruid met de oregano, zwarte peper en zout. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 min. sudderen.

  8. Meng de pasta onder de saus en de vegetarische balletjes. Giet alles in een ovenschaal, bestrooi met de mozzarella en zet 25 min. in de voorverwarmde oven.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2983 kj
Energie 713 kcal
Vet 22.6 g
Verzadigd vet 6.2 g
Koolhydraat 80.3 g
Suiker 12.7 g
Vezel 17.4 g
Eiwit 38.3 g
Zout 3.1 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn La Petite Muraille rosé A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles Bier Kasteel Tripel Sterk blond bier

Bekijk het recept digitaal