Pastasalade met zalm en spinazie (gluten- en lactosevrij)
Pastasalade met zalm en spinazie (gluten- en lactosevrij)

Pastasalade met zalm en spinazie (gluten- en lactosevrij)

Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 52.3 g
Eiwit 29.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken en afkoelen.

  3. 2. Snij de tomaten ondertussen in kleine blokjes.

  4. 3. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met het sap van 1/4 citroen.

  5. 4. Snij de gerookte zalm in blokjes.

  6. 5. Meng de tomatenblokjes, de spinazieblaadjes, de champignonschijfjes en de zalm onder de afgekoelde pasta.

  7. 6. Snipper de basilicumblaadjes fijn en meng met de andere ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus.

  8. Afwerking:
  9. Roer de saus vlak voor het opdienen onder de pastasalade. Serveer met glutenvrij stokbrood of glutenvrije minibroodjes.

Tip

Vervang de gerookte zalm door spekblokjes of door grote garnalen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. 1. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken en afkoelen.

  3. 2. Snij de tomaten ondertussen in kleine blokjes.

  4. 3. Snij de champignons in schijfjes en besprenkel met het sap van 1/4 citroen.

  5. 4. Snij de gerookte zalm in blokjes.

  6. 5. Meng de tomatenblokjes, de spinazieblaadjes, de champignonschijfjes en de zalm onder de afgekoelde pasta.

  7. 6. Snipper de basilicumblaadjes fijn en meng met de andere ingrediënten voor de dressing tot een gladde saus.

  8. Afwerking:
  9. Roer de saus vlak voor het opdienen onder de pastasalade. Serveer met glutenvrij stokbrood of glutenvrije minibroodjes.

Tip

Vervang de gerookte zalm door spekblokjes of door grote garnalen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 499 kcal
Vet 18.6 g
Koolhydraat 52.3 g
Eiwit 29.8 g

Bekijk het recept digitaal