Pastilla met wokgroenten en kip

Pastilla met wokgroenten en kip

50 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 23.7 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 63.7 g
Suiker 25.6 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 40.7 g
Zout 4.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het knoflook fijn. Rasp de gember fijn.

  2. Klop de eieren los met een vork en meng er 1 eetl. sojasaus onder.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Verhit 1 eetl. arachideolie in een wokpan en roerbak het knoflook en de gember 1 min. Voeg de 2 soorten wokgroenten toe. Roerbak 5 à 6 min.

  5. Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg het gehakt toe en prak fijn met een vork. Roer 5 min. tot het vlees goedgaar is. Kruid met peper en zout.

  6. Voeg het gehakt bij de gewokte groenten. Kruid met peper, zout en de rest van de sojasaus.

  7. Bestrijk een springvorm (ø 24 cm) met 1 eetl. arachideolie en leg er de vellen filodeeg in. Bedek de volledige bodem en wanden van de springvorm tot het filodeeg op is.

  8. Verdeel de groenten-gehaktmengeling over het deeg en giet er het eimengsel over. Meng voorzichtig onder elkaar.

  9. Vouw de overhangende randen deeg naar binnen. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Hak de koriander grof.

  11. Snij de taart in punten. Werk af met de koriander en de geroosterde pijnboompitten. Serveer met de loempiasaus.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper het knoflook fijn. Rasp de gember fijn.

  2. Klop de eieren los met een vork en meng er 1 eetl. sojasaus onder.

  3. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  4. Verhit 1 eetl. arachideolie in een wokpan en roerbak het knoflook en de gember 1 min. Voeg de 2 soorten wokgroenten toe. Roerbak 5 à 6 min.

  5. Verhit intussen 1 eetl. arachideolie in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg het gehakt toe en prak fijn met een vork. Roer 5 min. tot het vlees goedgaar is. Kruid met peper en zout.

  6. Voeg het gehakt bij de gewokte groenten. Kruid met peper, zout en de rest van de sojasaus.

  7. Bestrijk een springvorm (ø 24 cm) met 1 eetl. arachideolie en leg er de vellen filodeeg in. Bedek de volledige bodem en wanden van de springvorm tot het filodeeg op is.

  8. Verdeel de groenten-gehaktmengeling over het deeg en giet er het eimengsel over. Meng voorzichtig onder elkaar.

  9. Vouw de overhangende randen deeg naar binnen. Zet ± 30 min. in de voorverwarmde oven.

  10. Hak de koriander grof.

  11. Snij de taart in punten. Werk af met de koriander en de geroosterde pijnboompitten. Serveer met de loempiasaus.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 642 kcal
Vet 23.7 g
Verzadigd vet 5.4 g
Koolhydraat 63.7 g
Suiker 25.6 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 40.7 g
Zout 4.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Château du Bois de la Garde Rosé A.O.P. Côtes du Rhône

Bekijk het recept digitaal