Pastinaakchips met dragondip
Pastinaakchips met dragondip

Pastinaakchips met dragondip

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 13.9 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 14 g
Suiker 8.3 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 2.6 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de pastinaken. Snij in heel fijne plakjes met een dunschiller of mandoline.

  4. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  5. Bereiding:
  6. Doop een keukenpenseel in de olie en bestrijk er de plakjes pastinaak mee aan beide kanten.

  7. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Kruid met kruiden naar smaak (zout, peper, paprikapoeder of een ander kruid). Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Maak intussen de dragondip: hak de dragon fijn en meng met de mayonaise, de Griekse yoghurt, de wittewijnazijn, de mosterd en de honing. Kruid met de kaneel, peper en zout.

  9. Haal de pastinaakchips uit de oven en laat afkoelen op at keukenpapier. Serveer met de dragondip.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil de pastinaken. Snij in heel fijne plakjes met een dunschiller of mandoline.

  4. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  5. Bereiding:
  6. Doop een keukenpenseel in de olie en bestrijk er de plakjes pastinaak mee aan beide kanten.

  7. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Kruid met kruiden naar smaak (zout, peper, paprikapoeder of een ander kruid). Zet 30 min. in de voorverwarmde oven.

  8. Maak intussen de dragondip: hak de dragon fijn en meng met de mayonaise, de Griekse yoghurt, de wittewijnazijn, de mosterd en de honing. Kruid met de kaneel, peper en zout.

  9. Haal de pastinaakchips uit de oven en laat afkoelen op at keukenpapier. Serveer met de dragondip.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 202 kcal
Vet 13.9 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 14 g
Suiker 8.3 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 2.6 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal