Patatas bravas
Patatas bravas

Patatas bravas

30 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 958 kj
Energie 229 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 18.9 g
Suiker 3.7 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in hapklare stukken.

  3. Kook de aardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij in blokjes.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de cayennepeper en het paprikapoeder toe en meng goed onder elkaar. Laat even bakken. Voeg dan de tomatenblokjes toe en stoof 5 min. al roerend.

  6. Voeg de wijn toe en bestrooi met de suiker en een snuifje zout. Roer goed om. Haal van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde saus.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Doe in een serveerschaal en verdeel er de tomatensaus over. Serveer met de aioli.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in hapklare stukken.

  3. Kook de aardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep droog met keukenpapier.

  4. Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij in blokjes.

  5. Verhit 1/3 van de olijfolie en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de cayennepeper en het paprikapoeder toe en meng goed onder elkaar. Laat even bakken. Voeg dan de tomatenblokjes toe en stoof 5 min. al roerend.

  6. Voeg de wijn toe en bestrooi met de suiker en een snuifje zout. Roer goed om. Haal van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde saus.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Doe in een serveerschaal en verdeel er de tomatensaus over. Serveer met de aioli.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 958 kj
Energie 229 kcal
Vet 15.2 g
Verzadigd vet 2 g
Koolhydraat 18.9 g
Suiker 3.7 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 2.2 g
Zout 0.3 g
natrium 0.1 g

Bekijk het recept digitaal