- Bewaar

- Bewaar
Patatas bravas
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in hapklare stukken.
-
Kook de aardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep droog met keukenpapier.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij in blokjes.
-
Verhit 1/3 van de olijfolie en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de cayennepeper en het paprikapoeder toe en meng goed onder elkaar. Laat even bakken. Voeg dan de tomatenblokjes toe en stoof 5 min. al roerend.
-
Voeg de wijn toe en bestrooi met de suiker en een snuifje zout. Roer goed om. Haal van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde saus.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Doe in een serveerschaal en verdeel er de tomatensaus over. Serveer met de aioli.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
30 min.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in hapklare stukken.
-
Kook de aardappelen 10 min. in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Dep droog met keukenpapier.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes. Snij in blokjes.
-
Verhit 1/3 van de olijfolie en stoof de ui en het knoflook glazig. Voeg de cayennepeper en het paprikapoeder toe en meng goed onder elkaar. Laat even bakken. Voeg dan de tomatenblokjes toe en stoof 5 min. al roerend.
-
Voeg de wijn toe en bestrooi met de suiker en een snuifje zout. Roer goed om. Haal van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde saus.
-
Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de aardappelen aan alle kanten goudbruin. Doe in een serveerschaal en verdeel er de tomatensaus over. Serveer met de aioli.