- Bewaar

- Bewaar
Pensenbrochette met witloofchutney
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (45 min.)
-
Maak de chutney: snipper de sjalot en het witloof fijn. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg het fijngesnipperde witloof, de blokjes mango en het pepertje toe.
-
Overgiet met de sherryazijn en bestrooi met de rietsuiker. Dek af en laat 30 min. stoven op een zacht vuur. Laat afkoelen.
-
Snij intussen elke pens in 8 schijfjes en verwijder het vel. Snij de ongeschilde halve appel in 8 partjes.
-
Steek 1 schijfje zwarte pens, 1 partje appel, 1 schijfje witte pens en 1 druif op een brochettestokje. Maak zo 8 brochettes.
-
Bereiding op de barbecue (5 min.)
-
Verwarm de brochettes 1 à 2 min. op een matig warme barbecue.
-
Afwerking:
-
Serveer de brochettes met de witloofchutney.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Bereiding in de keuken (45 min.)
-
Maak de chutney: snipper de sjalot en het witloof fijn. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg het fijngesnipperde witloof, de blokjes mango en het pepertje toe.
-
Overgiet met de sherryazijn en bestrooi met de rietsuiker. Dek af en laat 30 min. stoven op een zacht vuur. Laat afkoelen.
-
Snij intussen elke pens in 8 schijfjes en verwijder het vel. Snij de ongeschilde halve appel in 8 partjes.
-
Steek 1 schijfje zwarte pens, 1 partje appel, 1 schijfje witte pens en 1 druif op een brochettestokje. Maak zo 8 brochettes.
-
Bereiding op de barbecue (5 min.)
-
Verwarm de brochettes 1 à 2 min. op een matig warme barbecue.
-
Afwerking:
-
Serveer de brochettes met de witloofchutney.