Pensenbrochette met witloofchutney
Pensenbrochette met witloofchutney

Pensenbrochette met witloofchutney

Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 339 kcal
Vet 17.8 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 33.5 g
Suiker 31.2 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 9.5 g
Zout 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (45 min.)
  3. Maak de chutney: snipper de sjalot en het witloof fijn. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg het fijngesnipperde witloof, de blokjes mango en het pepertje toe.

  5. Overgiet met de sherryazijn en bestrooi met de rietsuiker. Dek af en laat 30 min. stoven op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  6. Snij intussen elke pens in 8 schijfjes en verwijder het vel. Snij de ongeschilde halve appel in 8 partjes.

  7. Steek 1 schijfje zwarte pens, 1 partje appel, 1 schijfje witte pens en 1 druif op een brochettestokje. Maak zo 8 brochettes.

  8. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  9. Verwarm de brochettes 1 à 2 min. op een matig warme barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de brochettes met de witloofchutney.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken (45 min.)
  3. Maak de chutney: snipper de sjalot en het witloof fijn. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snij in fijne ringetjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalot glazig. Voeg het fijngesnipperde witloof, de blokjes mango en het pepertje toe.

  5. Overgiet met de sherryazijn en bestrooi met de rietsuiker. Dek af en laat 30 min. stoven op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  6. Snij intussen elke pens in 8 schijfjes en verwijder het vel. Snij de ongeschilde halve appel in 8 partjes.

  7. Steek 1 schijfje zwarte pens, 1 partje appel, 1 schijfje witte pens en 1 druif op een brochettestokje. Maak zo 8 brochettes.

  8. Bereiding op de barbecue (5 min.)
  9. Verwarm de brochettes 1 à 2 min. op een matig warme barbecue.

  10. Afwerking:
  11. Serveer de brochettes met de witloofchutney.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 339 kcal
Vet 17.8 g
Verzadigd vet 5.5 g
Koolhydraat 33.5 g
Suiker 31.2 g
Vezel 3.1 g
Eiwit 9.5 g
Zout 1.2 g

Bekijk het recept digitaal