Pensenprikkertje met mangochutney
Pensenprikkertje met mangochutney

Pensenprikkertje met mangochutney

40 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 20.5 g
Eiwit 6.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met de sjalot, het knoflook en de gember fijn.

  3. Schil de mango en snij in kleine blokjes.

  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en het pepertje 1 à 2 min. glazig.

  5. Voeg de mangoblokjes, de gember, de rietsuiker en de frambozenazijn toe en laat op een matig vuur ± 25 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  6. Snij intussen de pensen in schijfjes en steek ze op prikkertjes.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de pensenspiesjes 2 min. aan elke kant goudbruin.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje en snipper samen met de sjalot, het knoflook en de gember fijn.

  3. Schil de mango en snij in kleine blokjes.

  4. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de sjalot, het knoflook en het pepertje 1 à 2 min. glazig.

  5. Voeg de mangoblokjes, de gember, de rietsuiker en de frambozenazijn toe en laat op een matig vuur ± 25 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  6. Snij intussen de pensen in schijfjes en steek ze op prikkertjes.

  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de pensenspiesjes 2 min. aan elke kant goudbruin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 235 kcal
Vet 13.6 g
Koolhydraat 20.5 g
Eiwit 6.9 g

Bekijk het recept digitaal