Peperkoektoastje met foie gras en eendenham
Peperkoektoastje met foie gras en eendenham

Peperkoektoastje met foie gras en eendenham

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 34.9 g
Eiwit 16.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Snipper de ui heel fijn.

  4. Schil de appelen en snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Maak een chutney: doe de appelstukjes, de fijngesnipperde ui, de appelazijn, de rietsuiker en de rozijnen in een kookpot. Laat 15 à 20 min. stoven op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  6. Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Leg een sneetje peperkoek op elk bord en leg er een schijfje eendenlever op.

  9. Verdeel de appelchutney over de sneetjes eendenham en rol op. Leg telkens 2 rolletjes op de schijfjes eendenlever en versier met luzernescheuten.

  10. Werk af met balsamicocrème en de geroosterde pijnboompitten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min. + afkoelen)

  3. Snipper de ui heel fijn.

  4. Schil de appelen en snij in blokjes van 1/2 cm.

  5. Maak een chutney: doe de appelstukjes, de fijngesnipperde ui, de appelazijn, de rietsuiker en de rozijnen in een kookpot. Laat 15 à 20 min. stoven op een zacht vuur. Laat afkoelen.

  6. Rooster intussen de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  7. Bereiding:
  8. Leg een sneetje peperkoek op elk bord en leg er een schijfje eendenlever op.

  9. Verdeel de appelchutney over de sneetjes eendenham en rol op. Leg telkens 2 rolletjes op de schijfjes eendenlever en versier met luzernescheuten.

  10. Werk af met balsamicocrème en de geroosterde pijnboompitten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 34.9 g
Eiwit 16.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Barbãr Speciaalbier Wijn Casa Mayor Chardonnay Old Vines Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal