Perenquiche met blauwe kaas en walnoten
Perenquiche met blauwe kaas en walnoten

Perenquiche met blauwe kaas en walnoten

1 u.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Energie 2142 kj
Vet 36.2 g
Verzadigd vet 18.9 g
Koolhydraat 31.5 g
Suiker 8.9 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 13.6 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 45 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik enkele keren in het deeg met een vork.

  4. Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een kookpot en stoof de ui glazig.

  5. Rits intussen de blaadjes van de takjes tijm. Klop de eieren los samen met de ricotta en kruid met peper, zout en de tijmblaadjes. Meng er de gestoofde ui onder.

  6. Schil de peren en snij in de lengte in 8. Snij de kaas in blokjes en hak de walnootpitten grof.

  7. Verdeel de stukken peer over het bladerdeeg, overgiet met het eiermengsel en bestrooi met de kaasblokjes en de walnoten.

  8. Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Snij in punten.

Tip
Lekker met...

Lekker met een witloof-rucolaslaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 15 min. + 45 min. in de oven
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik enkele keren in het deeg met een vork.

  4. Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een kookpot en stoof de ui glazig.

  5. Rits intussen de blaadjes van de takjes tijm. Klop de eieren los samen met de ricotta en kruid met peper, zout en de tijmblaadjes. Meng er de gestoofde ui onder.

  6. Schil de peren en snij in de lengte in 8. Snij de kaas in blokjes en hak de walnootpitten grof.

  7. Verdeel de stukken peer over het bladerdeeg, overgiet met het eiermengsel en bestrooi met de kaasblokjes en de walnoten.

  8. Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Snij in punten.

Tip
Lekker met...

Lekker met een witloof-rucolaslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 512 kcal
Energie 2142 kj
Vet 36.2 g
Verzadigd vet 18.9 g
Koolhydraat 31.5 g
Suiker 8.9 g
Vezel 2.9 g
Eiwit 13.6 g
Zout 2 g
natrium 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Boon Oude Geuze Geuze Wijn Riesling Lieu Dit Rebgarten A.O.P. Alsace Bestheim

Bekijk het recept digitaal