- Bewaar

- Bewaar
Perenquiche met blauwe kaas en walnoten
Onze drankensuggesties
Bier Boon Oude Geuze Geuze Wijn Riesling Lieu Dit Rebgarten A.O.P. Alsace Bestheim
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 45 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik enkele keren in het deeg met een vork.
-
Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een kookpot en stoof de ui glazig.
-
Rits intussen de blaadjes van de takjes tijm. Klop de eieren los samen met de ricotta en kruid met peper, zout en de tijmblaadjes. Meng er de gestoofde ui onder.
-
Schil de peren en snij in de lengte in 8. Snij de kaas in blokjes en hak de walnootpitten grof.
-
Verdeel de stukken peer over het bladerdeeg, overgiet met het eiermengsel en bestrooi met de kaasblokjes en de walnoten.
-
Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Snij in punten.
Lekker met...
Lekker met een witloof-rucolaslaatje.
Onze drankensuggesties
Bier Boon Oude Geuze Geuze Wijn Riesling Lieu Dit Rebgarten A.O.P. Alsace Bestheim
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
15 min. + 45 min. in de oven
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Rol het bladerdeeg samen met het bakpapier uit in een taartvorm. Prik enkele keren in het deeg met een vork.
-
Snipper de ui fijn. Smelt de boter in een kookpot en stoof de ui glazig.
-
Rits intussen de blaadjes van de takjes tijm. Klop de eieren los samen met de ricotta en kruid met peper, zout en de tijmblaadjes. Meng er de gestoofde ui onder.
-
Schil de peren en snij in de lengte in 8. Snij de kaas in blokjes en hak de walnootpitten grof.
-
Verdeel de stukken peer over het bladerdeeg, overgiet met het eiermengsel en bestrooi met de kaasblokjes en de walnoten.
-
Bak ± 45 min. in de voorverwarmde oven. De quiche is klaar als je er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Snij in punten.
Lekker met...
Lekker met een witloof-rucolaslaatje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Boon Oude Geuze Geuze Wijn Riesling Lieu Dit Rebgarten A.O.P. Alsace Bestheim