Pita fresh & fish
Pita fresh & fish

Pita fresh & fish

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 46.4 g
Eiwit 20.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode uien fijn.

  3. Snij de halve wittekool in fijne reepjes.

  4. Hak de peterselie fijn.

  5. Pers de citroen.

  6. Verwarm de frituurpan voor op 175 °C of de oven op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Maak de dressing: meng de mayonaise met de yoghurt, het citroensap en wat harissa naar smaak. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de wittekool met de rode uien en de peterselie. Meng er de dressing onder.

  10. Bak de fi shsticks in de frituurpan of op een bakplaat in de oven (baktijd: zie verpakking). Laat eventueel uitlekken op keukenpapier.

  11. Verwarm ondertussen de pitabroodjes in een broodrooster of onder de ovengrill.

  12. Afwerking:
  13. Snij de broodjes voorzichtig open en vul ze met de wittekoolsalade en 2 fishsticks. Voorzie servetten.

Tip

Even lekker en makkelijk: een salade met de helft wittekool en de helft geraspte wortelen.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode uien fijn.

  3. Snij de halve wittekool in fijne reepjes.

  4. Hak de peterselie fijn.

  5. Pers de citroen.

  6. Verwarm de frituurpan voor op 175 °C of de oven op 180 °C.

  7. Bereiding:
  8. Maak de dressing: meng de mayonaise met de yoghurt, het citroensap en wat harissa naar smaak. Kruid met peper en zout.

  9. Meng de wittekool met de rode uien en de peterselie. Meng er de dressing onder.

  10. Bak de fi shsticks in de frituurpan of op een bakplaat in de oven (baktijd: zie verpakking). Laat eventueel uitlekken op keukenpapier.

  11. Verwarm ondertussen de pitabroodjes in een broodrooster of onder de ovengrill.

  12. Afwerking:
  13. Snij de broodjes voorzichtig open en vul ze met de wittekoolsalade en 2 fishsticks. Voorzie servetten.

Tip

Even lekker en makkelijk: een salade met de helft wittekool en de helft geraspte wortelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 414 kcal
Vet 15.8 g
Koolhydraat 46.4 g
Eiwit 20.8 g

Bekijk het recept digitaal