Pita met rauwkost en frisse dressing
Pita met rauwkost en frisse dressing

Pita met rauwkost en frisse dressing

1 u.
Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 33.5 g
Koolhydraat 51.8 g
Eiwit 35.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de wortelen.

  3. Snij de sla in fijne reepjes.

  4. Laat de maïs uitlekken.

  5. Snij de ongeschilde komkommers in schijfjes.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak het pitavlees ± 7 min. goudbruin. Bak in kleine hoeveelheden per keer.

  9. Maak intussen de dressing: meng de yoghurt met de mayonaise, het citroensap en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.

  10. Snij de pitabroodjes open en verwarm ze enkele min. in de oven of broodrooster.

  11. Vul de pitabroodjes met pitavlees, rauwkost, maïs en dressing.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de wortelen.

  3. Snij de sla in fijne reepjes.

  4. Laat de maïs uitlekken.

  5. Snij de ongeschilde komkommers in schijfjes.

  6. Snipper het bieslook fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verhit de olijfolie in een pan en bak het pitavlees ± 7 min. goudbruin. Bak in kleine hoeveelheden per keer.

  9. Maak intussen de dressing: meng de yoghurt met de mayonaise, het citroensap en het fijngesnipperde bieslook. Kruid met peper en zout.

  10. Snij de pitabroodjes open en verwarm ze enkele min. in de oven of broodrooster.

  11. Vul de pitabroodjes met pitavlees, rauwkost, maïs en dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 653 kcal
Vet 33.5 g
Koolhydraat 51.8 g
Eiwit 35.1 g

Bekijk het recept digitaal