Pita met tofoe, rauwkost en avocadodressing
Pita met tofoe, rauwkost en avocadodressing

Pita met tofoe, rauwkost en avocadodressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 33.9 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 32.3 g
Suiker 6.3 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 20.6 g
Zout 1.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de limoen.

  3. Snipper de rode ui fijn. Meng met 1 eetl. limoensap en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng onder de ijsbergsla.

  4. Rasp de wortel.

  5. Plet het vruchtvlees van de avocado en meng met de yoghurt, de rest van het limoensap, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tofoereepjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met de cayennepeper en zout.

  8. Verwarm intussen de pitabroodjes in een broodrooster. Snij ze open en vul met ijsbergsla, geraspte wortelen en tofoereepjes.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met de avocadodressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Pers de limoen.

  3. Snipper de rode ui fijn. Meng met 1 eetl. limoensap en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout. Meng onder de ijsbergsla.

  4. Rasp de wortel.

  5. Plet het vruchtvlees van de avocado en meng met de yoghurt, de rest van het limoensap, peper en zout.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de tofoereepjes ± 5 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met de cayennepeper en zout.

  8. Verwarm intussen de pitabroodjes in een broodrooster. Snij ze open en vul met ijsbergsla, geraspte wortelen en tofoereepjes.

  9. Afwerking:
  10. Serveer met de avocadodressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 33.9 g
Verzadigd vet 6.9 g
Koolhydraat 32.3 g
Suiker 6.3 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 20.6 g
Zout 1.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Blond Blond bier Wijn Cerasuolo d'Abruzzo D.O.C. Fantini Farnese Abruzzo - Italië

Bekijk het recept digitaal