Pitavlees met butternut, avocado en lookdressing
Pitavlees met butternut, avocado en lookdressing

Pitavlees met butternut, avocado en lookdressing

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 35.8 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 49.7 g
Suiker 7.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 36.9 g
Zout 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees grof.

  3. Snij het vruchtvlees van de avocado's in fijne partjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Hak het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de butternutpompoen 10 min. gaar in water met het bouillonblokje. Giet af en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het pitavlees ± 10 min.

  9. Breng de Griekse yoghurt op smaak met het knoflook en het bieslook. Kruid met peper en zout.

  10. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of de oven (instructies: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord een pitabroodje en verdeel er een dikke laag pompoenpuree over. Leg er de partjes avocado en het pitavlees op. Werk af met de rucola en een lepel lookdressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de butternutpompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees grof.

  3. Snij het vruchtvlees van de avocado's in fijne partjes.

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Hak het bieslook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de butternutpompoen 10 min. gaar in water met het bouillonblokje. Giet af en mix fijn. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak het pitavlees ± 10 min.

  9. Breng de Griekse yoghurt op smaak met het knoflook en het bieslook. Kruid met peper en zout.

  10. Verwarm de pitabroodjes in de broodrooster of de oven (instructies: zie verpakking).

  11. Afwerking:
  12. Leg op elk bord een pitabroodje en verdeel er een dikke laag pompoenpuree over. Leg er de partjes avocado en het pitavlees op. Werk af met de rucola en een lepel lookdressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 684 kcal
Vet 35.8 g
Verzadigd vet 8.7 g
Koolhydraat 49.7 g
Suiker 7.1 g
Vezel 6.9 g
Eiwit 36.9 g
Zout 3.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Duvel Tripel Hop Cashmere Sterk blond bier Wijn Chasing Waves Red Blend Australië

Bekijk het recept digitaal