Pittige groentesalade met aardappel en gerookt zalmhaasje
Pittige groentesalade met aardappel en gerookt zalmhaasje

Pittige groentesalade met aardappel en gerookt zalmhaasje

4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 32.8 g
Suiker 5.3 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 15.4 g
Zout 1.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Snij ze in de lengte in 4.

  4. Snipper de blaadjes munt en peterselie grof.

  5. Snij de radijsjes in 4 en snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Pers de limoen.

  7. Snipper de rode pepertjes fijn. Verwijder eventueel de pitjes als u het minder pittig wil.

  8. Verwijder het uiteinde van de aspergepunten.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen.

  11. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de aspergepunten toe. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  12. Snij het zalmhaasje in dunne sneetjes.

  13. Maak een dressing: meng het limoensap met de rode pepertjes, de mosterd en de olijfolie. Kruid met wat zout.

  14. Verdeel de slamix, de radijsjes, de prinsessenbonen, de aspergepunten, de verse kruiden en de aardappelen over een schaal. Voeg 2/3 van de dressing toe en meng goed.

  15. Schik de sneetjes zalm in het midden. Bestrooi met de lente-uitjes en besprenkel met de rest van de dressing.

Tip

Deze salade is ook ideaal voor een picknick. Houd de dressing en de zalm apart tot u ze serveert.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Snij ze in de lengte in 4.

  4. Snipper de blaadjes munt en peterselie grof.

  5. Snij de radijsjes in 4 en snipper de lente-uitjes fijn.

  6. Pers de limoen.

  7. Snipper de rode pepertjes fijn. Verwijder eventueel de pitjes als u het minder pittig wil.

  8. Verwijder het uiteinde van de aspergepunten.

  9. Bereiding:
  10. Kook de aardappelen 15 min. in lichtgezouten water. Giet af en laat lichtjes afkoelen.

  11. Kook de prinsessenbonen 8 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Voeg de laatste 2 min. de aspergepunten toe. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  12. Snij het zalmhaasje in dunne sneetjes.

  13. Maak een dressing: meng het limoensap met de rode pepertjes, de mosterd en de olijfolie. Kruid met wat zout.

  14. Verdeel de slamix, de radijsjes, de prinsessenbonen, de aspergepunten, de verse kruiden en de aardappelen over een schaal. Voeg 2/3 van de dressing toe en meng goed.

  15. Schik de sneetjes zalm in het midden. Bestrooi met de lente-uitjes en besprenkel met de rest van de dressing.

Tip

Deze salade is ook ideaal voor een picknick. Houd de dressing en de zalm apart tot u ze serveert.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 474 kcal
Vet 29.8 g
Verzadigd vet 4.6 g
Koolhydraat 32.8 g
Suiker 5.3 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 15.4 g
Zout 1.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Fleurs de Prairie A.O.P. Côtes de Provence

Bekijk het recept digitaal