Pittige plaattaart met zachte butternut en rode biet
Pittige plaattaart met zachte butternut en rode biet

Pittige plaattaart met zachte butternut en rode biet

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 29.1 g
Suiker 7 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 15 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de rode bieten en de geitenkaas in plakjes.

  4. Schil de halve pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de rode uien in halve ringen.

  6. Snipper 6 blaadjes salie fijn. Meng onder de ricotta en kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal de blokjes van de bakplaat.

  10. Leg de vellen filodeeg op dezelfde bakplaat met een nieuw vel bakpapier en verdeel er de kruidenricotta over. Voeg de pompoen en de rode biet toe en werk af met de rode ui en 6 blaadjes salie.

  11. Zet 10 min. in de hete oven. Verdeel er de laatste 2 min. de geitenkaas over.

  12. Afwerking:
  13. Geef de taart nog een draai van de pepermolen en bestrooi met de rucola.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de rode bieten en de geitenkaas in plakjes.

  4. Schil de halve pompoen en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in blokjes.

  5. Snij de rode uien in halve ringen.

  6. Snipper 6 blaadjes salie fijn. Meng onder de ricotta en kruid met zwarte peper en zout.

  7. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  8. Bereiding:
  9. Verdeel de pompoen over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met de olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout en zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal de blokjes van de bakplaat.

  10. Leg de vellen filodeeg op dezelfde bakplaat met een nieuw vel bakpapier en verdeel er de kruidenricotta over. Voeg de pompoen en de rode biet toe en werk af met de rode ui en 6 blaadjes salie.

  11. Zet 10 min. in de hete oven. Verdeel er de laatste 2 min. de geitenkaas over.

  12. Afwerking:
  13. Geef de taart nog een draai van de pepermolen en bestrooi met de rucola.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 282 kcal
Vet 11.3 g
Verzadigd vet 7.1 g
Koolhydraat 29.1 g
Suiker 7 g
Vezel 1.7 g
Eiwit 15 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Tarapacá Sauvignon Blanc D.O. Central Valley - Chili

Bekijk het recept digitaal