- Bewaar

- Bewaar
Pittige pompoensoep
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde pompoen in grove stukken. Verwijder de pitten en draden met een lepel.
-
Snij de geschilde wortel en het takje selder in kleine blokjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Snipper de rode ui en de teentjes knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui, het knoflook, het pepertje en de rozemarijn 5 min.
-
Voeg de stukjes selder, de blokjes wortel en de stukken pompoen toe en stoof opnieuw 5 min.
-
Overgiet met de bouillon en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.
Lekkere afwijkingen bij deze soep: - een toefje zure room gemengd met fijngehakte korianderblaadjes en geraspte limoenschil (zeste) - stukjes brood gebakken in olijfolie en bestrooid met gedroogde oregano - versgeraspte parmezaan of gruyère
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snij de ongeschilde pompoen in grove stukken. Verwijder de pitten en draden met een lepel.
-
Snij de geschilde wortel en het takje selder in kleine blokjes.
-
Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.
-
Snipper de rode ui en de teentjes knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui, het knoflook, het pepertje en de rozemarijn 5 min.
-
Voeg de stukjes selder, de blokjes wortel en de stukken pompoen toe en stoof opnieuw 5 min.
-
Overgiet met de bouillon en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.
-
Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.
Lekkere afwijkingen bij deze soep: - een toefje zure room gemengd met fijngehakte korianderblaadjes en geraspte limoenschil (zeste) - stukjes brood gebakken in olijfolie en bestrooid met gedroogde oregano - versgeraspte parmezaan of gruyère