Pittige pompoensoep
Pittige pompoensoep

Pittige pompoensoep

55 min.
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 84 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de ongeschilde pompoen in grove stukken. Verwijder de pitten en draden met een lepel.

  4. Snij de geschilde wortel en het takje selder in kleine blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  6. Snipper de rode ui en de teentjes knoflook fijn.

  7. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui, het knoflook, het pepertje en de rozemarijn 5 min.

  10. Voeg de stukjes selder, de blokjes wortel en de stukken pompoen toe en stoof opnieuw 5 min.

  11. Overgiet met de bouillon en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  12. Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.

Tip

Lekkere afwijkingen bij deze soep: - een toefje zure room gemengd met fijngehakte korianderblaadjes en geraspte limoenschil (zeste) - stukjes brood gebakken in olijfolie en bestrooid met gedroogde oregano - versgeraspte parmezaan of gruyère

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij de ongeschilde pompoen in grove stukken. Verwijder de pitten en draden met een lepel.

  4. Snij de geschilde wortel en het takje selder in kleine blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje en hak fijn.

  6. Snipper de rode ui en de teentjes knoflook fijn.

  7. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde rode ui, het knoflook, het pepertje en de rozemarijn 5 min.

  10. Voeg de stukjes selder, de blokjes wortel en de stukken pompoen toe en stoof opnieuw 5 min.

  11. Overgiet met de bouillon en laat 20 min. afgedekt sudderen op een zacht vuur.

  12. Mix de soep en kruid met zwarte peper en zout.

Tip

Lekkere afwijkingen bij deze soep: - een toefje zure room gemengd met fijngehakte korianderblaadjes en geraspte limoenschil (zeste) - stukjes brood gebakken in olijfolie en bestrooid met gedroogde oregano - versgeraspte parmezaan of gruyère

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 84 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 5.6 g
Eiwit 1.6 g

Bekijk het recept digitaal