Pladijs met puree en gebakken broccoli
Pladijs met puree en gebakken broccoli

Pladijs met puree en gebakken broccoli

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 21.9 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 51.6 g
Suiker 6.6 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 39.9 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel van de broccoli en snij in stukjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de stukjes broccolisteel 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en meng er 1 eetl. boter, de eidooier en de room onder. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat.

  8. Mix intussen de broccoliroosjes in de blender (of hak fijn).

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en voeg 1 eetl. olijfolie toe.

  10. Stoof de paprikareepjes 3 min. Doe er de gemixte broccoliroosjes bij en stoof nog 3 min. Kruid met peper en zout.

  11. Dep de pladijs droog en kruid met peper en zout. Haal door de bloem (klop er de overtollige bloem af).

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de pladijs 3 à 4 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de aardappelpuree over de borden en serveer met de groentemengeling en de pladijs.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de aardappelen en snij in stukken.

  3. Snij de broccoli in roosjes. Schil de steel van de broccoli en snij in stukjes.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  5. Snipper het knoflook fijn.

  6. Bereiding:
  7. Kook de aardappelen en de stukjes broccolisteel 20 min. in lichtgezouten water. Giet af, prak fijn en meng er 1 eetl. boter, de eidooier en de room onder. Kruid met peper, zout en de nootmuskaat.

  8. Mix intussen de broccoliroosjes in de blender (of hak fijn).

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en voeg 1 eetl. olijfolie toe.

  10. Stoof de paprikareepjes 3 min. Doe er de gemixte broccoliroosjes bij en stoof nog 3 min. Kruid met peper en zout.

  11. Dep de pladijs droog en kruid met peper en zout. Haal door de bloem (klop er de overtollige bloem af).

  12. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de pladijs 3 à 4 min. aan elke kant.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de aardappelpuree over de borden en serveer met de groentemengeling en de pladijs.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 21.9 g
Verzadigd vet 11.3 g
Koolhydraat 51.6 g
Suiker 6.6 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 39.9 g
Zout 0.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Tripel Blond abdijbier Wijn Hardy's 'Stamp Of Australia' Chardonnay-Sémillon

Bekijk het recept digitaal