- Bewaar

- Bewaar
Pompoenbrood
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Kook de pompoenblokjes 10 min. gaar in water. Giet af en pureer tot een gladde massa. Dat mag met een pureestamper, maar ook met de staafmixer.
-
Ondertussen kan jij de appel schillen en in blokjes snijden. Je hulpkok kan helpen met het klokhuis.
-
Voor deze stap mag je hulpkok de oven laten voorverwarmen op 180 °C.
-
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel er de pompoenpitten over.
-
Is de oven heet? Dan mag je hulpkok de pompoenpitten er 10 min. in zetten. Laat ze daarna een beetje afkoelen.
-
Doe de pompoenpitten en de walnootpitten in een mengkom. Voeg de havermout, het sesamzaad, de kokosschilfers, de kaneel, het gemberpoeder, de nootmuskaat en het zout toe.
-
Voeg daarna de olijfolie, de ahornsiroop, de pompoenpuree, de losgeklopte eieren en de blokjes appel toe. Meng alles goed onder elkaar.
-
Doe bakpapier in een cakevorm en verdeel er de mengeling over. Nu nog een uurtje de hete oven in en ons pompoenbrood is klaar.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Kook de pompoenblokjes 10 min. gaar in water. Giet af en pureer tot een gladde massa. Dat mag met een pureestamper, maar ook met de staafmixer.
-
Ondertussen kan jij de appel schillen en in blokjes snijden. Je hulpkok kan helpen met het klokhuis.
-
Voor deze stap mag je hulpkok de oven laten voorverwarmen op 180 °C.
-
Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel er de pompoenpitten over.
-
Is de oven heet? Dan mag je hulpkok de pompoenpitten er 10 min. in zetten. Laat ze daarna een beetje afkoelen.
-
Doe de pompoenpitten en de walnootpitten in een mengkom. Voeg de havermout, het sesamzaad, de kokosschilfers, de kaneel, het gemberpoeder, de nootmuskaat en het zout toe.
-
Voeg daarna de olijfolie, de ahornsiroop, de pompoenpuree, de losgeklopte eieren en de blokjes appel toe. Meng alles goed onder elkaar.
-
Doe bakpapier in een cakevorm en verdeel er de mengeling over. Nu nog een uurtje de hete oven in en ons pompoenbrood is klaar.