Pompoenbrood
Pompoenbrood

Pompoenbrood

1 u. 30 min.
Ontbijt
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 15167 kj
Energie 3625 kcal
Vet 248.9 g
Verzadigd vet 53.7 g
Koolhydraat 179.6 g
Suiker 35.5 g
Vezel 55.2 g
Eiwit 138.7 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de pompoenblokjes 10 min. gaar in water. Giet af en pureer tot een gladde massa. Dat mag met een pureestamper, maar ook met de staafmixer.

  2. Ondertussen kan jij de appel schillen en in blokjes snijden. Je hulpkok kan helpen met het klokhuis.

  3. Voor deze stap mag je hulpkok de oven laten voorverwarmen op 180 °C.

  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel er de pompoenpitten over.

  5. Is de oven heet? Dan mag je hulpkok de pompoenpitten er 10 min. in zetten. Laat ze daarna een beetje afkoelen.

  6. Doe de pompoenpitten en de walnootpitten in een mengkom. Voeg de havermout, het sesamzaad, de kokosschilfers, de kaneel, het gemberpoeder, de nootmuskaat en het zout toe.

  7. Voeg daarna de olijfolie, de ahornsiroop, de pompoenpuree, de losgeklopte eieren en de blokjes appel toe. Meng alles goed onder elkaar.

  8. Doe bakpapier in een cakevorm en verdeel er de mengeling over. Nu nog een uurtje de hete oven in en ons pompoenbrood is klaar.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Kook de pompoenblokjes 10 min. gaar in water. Giet af en pureer tot een gladde massa. Dat mag met een pureestamper, maar ook met de staafmixer.

  2. Ondertussen kan jij de appel schillen en in blokjes snijden. Je hulpkok kan helpen met het klokhuis.

  3. Voor deze stap mag je hulpkok de oven laten voorverwarmen op 180 °C.

  4. Leg een vel bakpapier op een bakplaat. Verdeel er de pompoenpitten over.

  5. Is de oven heet? Dan mag je hulpkok de pompoenpitten er 10 min. in zetten. Laat ze daarna een beetje afkoelen.

  6. Doe de pompoenpitten en de walnootpitten in een mengkom. Voeg de havermout, het sesamzaad, de kokosschilfers, de kaneel, het gemberpoeder, de nootmuskaat en het zout toe.

  7. Voeg daarna de olijfolie, de ahornsiroop, de pompoenpuree, de losgeklopte eieren en de blokjes appel toe. Meng alles goed onder elkaar.

  8. Doe bakpapier in een cakevorm en verdeel er de mengeling over. Nu nog een uurtje de hete oven in en ons pompoenbrood is klaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 15167 kj
Energie 3625 kcal
Vet 248.9 g
Verzadigd vet 53.7 g
Koolhydraat 179.6 g
Suiker 35.5 g
Vezel 55.2 g
Eiwit 138.7 g
Zout 0.6 g
natrium 0.2 g

Bekijk het recept digitaal