Pompoenpannenkoeken
Pompoenpannenkoeken

Pompoenpannenkoeken

40 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 10.8 g
Suiker 2.5 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 4.4 g
Zout 0.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de pompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in kleine blokjes.

  2. Kook de pompoenblokjes 10 min. in water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje.

  4. Meng de ahornsiroop met het vanille-extract, de eieren, de pompoenblokjes, de karnemelk en het rijstgriesmeel.

  5. Voeg de kaneel en het bakpoeder toe en mix met de staafmixer tot u een glad, niet te lopend deeg krijgt. Voeg de gesmolten boter toe en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  6. Verhit een pan met antiaanbaklaag. Schep er een pollepel deeg in en laat bakken tot de bovenkant `droog' is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 à 2 min. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Schil de pompoen. Verwijder de pitten en de draden en snij in kleine blokjes.

  2. Kook de pompoenblokjes 10 min. in water. Giet af en laat uitlekken.

  3. Smelt de boter in een steelpannetje.

  4. Meng de ahornsiroop met het vanille-extract, de eieren, de pompoenblokjes, de karnemelk en het rijstgriesmeel.

  5. Voeg de kaneel en het bakpoeder toe en mix met de staafmixer tot u een glad, niet te lopend deeg krijgt. Voeg de gesmolten boter toe en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  6. Verhit een pan met antiaanbaklaag. Schep er een pollepel deeg in en laat bakken tot de bovenkant `droog' is. Draai de pannenkoek om en bak nog 1 à 2 min. Doe hetzelfde met de rest van het deeg.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 124 kcal
Vet 7 g
Verzadigd vet 3.6 g
Koolhydraat 10.8 g
Suiker 2.5 g
Vezel 0.1 g
Eiwit 4.4 g
Zout 0.3 g

Bekijk het recept digitaal