- Bewaar

- Bewaar
Pompoenrisotto met prei en zongedroogde tomaten
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Vino Rosso d'Italia 'Buon Viaggio' Italie
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verwijder het groen van de prei en snij de rest in fijne halvemaantjes.
-
Snij de parmezaan tot schilfers met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de tijm glazig. Voeg de prei toe en roerbak 2 à 3 min.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat nog 5 min. mee opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Meng de zongedroogde tomaten en de boter onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de parmezaan.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Vino Rosso d'Italia 'Buon Viaggio' Italie
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Verwijder het groen van de prei en snij de rest in fijne halvemaantjes.
-
Snij de parmezaan tot schilfers met een dunschiller.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de tijm glazig. Voeg de prei toe en roerbak 2 à 3 min.
-
Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.
-
Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat nog 5 min. mee opwarmen. Kruid met peper en zout.
-
Meng de zongedroogde tomaten en de boter onder de risotto.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en werk af met de parmezaan.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Vino Rosso d'Italia 'Buon Viaggio' Italie