Pompoenrisotto met prei en zongedroogde tomaten
Pompoenrisotto met prei  en zongedroogde tomaten

Pompoenrisotto met prei en zongedroogde tomaten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 65.4 g
Suiker 56.1 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 13.7 g
Zout 2.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  6. Verwijder het groen van de prei en snij de rest in fijne halvemaantjes.

  7. Snij de parmezaan tot schilfers met een dunschiller.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de tijm glazig. Voeg de prei toe en roerbak 2 à 3 min.

  10. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  11. Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat nog 5 min. mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de zongedroogde tomaten en de boter onder de risotto.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de parmezaan.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (10 min.)

  4. Snipper het knoflook fijn.

  5. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  6. Verwijder het groen van de prei en snij de rest in fijne halvemaantjes.

  7. Snij de parmezaan tot schilfers met een dunschiller.

  8. Bereiding:
  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de tijm glazig. Voeg de prei toe en roerbak 2 à 3 min.

  10. Voeg de rijst toe en roerbak 2 min. op een hoog vuur tot de korrels glazig zijn. Giet de wijn bij de rijst en laat volledig verdampen. Giet er 1 pollepel bouillon bij en roer even. Laat afgedekt sudderen op een zacht vuur tot de bouillon is opgenomen. Voeg dan pas weer bouillon toe. Herhaal tot alle bouillon op is. Roer niet te veel (anders wordt de rijst papperig). Na 18 à 20 min. is de rijst gaar.

  11. Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat nog 5 min. mee opwarmen. Kruid met peper en zout.

  12. Meng de zongedroogde tomaten en de boter onder de risotto.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de risotto over de borden en werk af met de parmezaan.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 581 kcal
Vet 26.7 g
Verzadigd vet 6.5 g
Koolhydraat 65.4 g
Suiker 56.1 g
Vezel 4.8 g
Eiwit 13.7 g
Zout 2.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Donker abdijbier Wijn Vino Rosso d'Italia 'Buon Viaggio' Italie

Bekijk het recept digitaal