Pompoentaart met kandijroom
Pompoentaart met kandijroom

Pompoentaart met kandijroom

1 u. 15 min.
Tussendoortje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 5.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten (schillen hoeft niet). Smeer de 2 helften in met 1 eetl. olijfolie. Schuif 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven, met het vruchtvlees naar beneden.

  3. Plet of maal de pecannoten fijn.

  4. Laat de pompoen even afkoelen. Lepel er het vruchtvlees uit en stamp het fijn met een pureestamper. Laat volledig afkoelen in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 22 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  7. Meng de eieren met de rietsuiker en de kruiden in een kom. Voeg de geplette pompoen en 1,5 dl room toe. Meng tot een homogene massa.

  8. Giet dit mengsel over het kruimeldeeg en laat 45 min. bakken in de oven (op 200 °C). Verlaag de temperatuur van de oven tot 180 °C en laat nog 15 min. bakken.

  9. Maak de kandijroom: klop de room van 30 of 35 % V.G. op. Roer er de kandijsiroop en de pecannoten voorzichtig onder.

  10. Afwerking:
  11. Laat de taart 10 min. afkoelen en haal uit de vorm. Laat verder afkoelen en snij in punten. Serveer met een toefje kandijroom.

Tip

Voor het bereiden van taart of quiche: Strijk de pompoenhelften in met olijfolie en leg ze met het vruchtvlees naar beneden in een ovenschotel. Zet 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Daarna lepelt u het vruchtvlees uit de pompoen en voegt u het toe aan uw bereiding.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten (schillen hoeft niet). Smeer de 2 helften in met 1 eetl. olijfolie. Schuif 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven, met het vruchtvlees naar beneden.

  3. Plet of maal de pecannoten fijn.

  4. Laat de pompoen even afkoelen. Lepel er het vruchtvlees uit en stamp het fijn met een pureestamper. Laat volledig afkoelen in de koelkast.

  5. Bereiding:
  6. Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 22 cm). Prik er een paar keer in met een vork.

  7. Meng de eieren met de rietsuiker en de kruiden in een kom. Voeg de geplette pompoen en 1,5 dl room toe. Meng tot een homogene massa.

  8. Giet dit mengsel over het kruimeldeeg en laat 45 min. bakken in de oven (op 200 °C). Verlaag de temperatuur van de oven tot 180 °C en laat nog 15 min. bakken.

  9. Maak de kandijroom: klop de room van 30 of 35 % V.G. op. Roer er de kandijsiroop en de pecannoten voorzichtig onder.

  10. Afwerking:
  11. Laat de taart 10 min. afkoelen en haal uit de vorm. Laat verder afkoelen en snij in punten. Serveer met een toefje kandijroom.

Tip

Voor het bereiden van taart of quiche: Strijk de pompoenhelften in met olijfolie en leg ze met het vruchtvlees naar beneden in een ovenschotel. Zet 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Daarna lepelt u het vruchtvlees uit de pompoen en voegt u het toe aan uw bereiding.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 5.7 g

Bekijk het recept digitaal