- Bewaar

- Bewaar
Pompoentaart met kandijroom
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten (schillen hoeft niet). Smeer de 2 helften in met 1 eetl. olijfolie. Schuif 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven, met het vruchtvlees naar beneden.
-
Plet of maal de pecannoten fijn.
-
Laat de pompoen even afkoelen. Lepel er het vruchtvlees uit en stamp het fijn met een pureestamper. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 22 cm). Prik er een paar keer in met een vork.
-
Meng de eieren met de rietsuiker en de kruiden in een kom. Voeg de geplette pompoen en 1,5 dl room toe. Meng tot een homogene massa.
-
Giet dit mengsel over het kruimeldeeg en laat 45 min. bakken in de oven (op 200 °C). Verlaag de temperatuur van de oven tot 180 °C en laat nog 15 min. bakken.
-
Maak de kandijroom: klop de room van 30 of 35 % V.G. op. Roer er de kandijsiroop en de pecannoten voorzichtig onder.
-
Afwerking:
-
Laat de taart 10 min. afkoelen en haal uit de vorm. Laat verder afkoelen en snij in punten. Serveer met een toefje kandijroom.
Voor het bereiden van taart of quiche: Strijk de pompoenhelften in met olijfolie en leg ze met het vruchtvlees naar beneden in een ovenschotel. Zet 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Daarna lepelt u het vruchtvlees uit de pompoen en voegt u het toe aan uw bereiding.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de pompoen in 2 en verwijder de pitjes en de zaadlijsten (schillen hoeft niet). Smeer de 2 helften in met 1 eetl. olijfolie. Schuif 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven, met het vruchtvlees naar beneden.
-
Plet of maal de pecannoten fijn.
-
Laat de pompoen even afkoelen. Lepel er het vruchtvlees uit en stamp het fijn met een pureestamper. Laat volledig afkoelen in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Leg het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm (Ø ± 22 cm). Prik er een paar keer in met een vork.
-
Meng de eieren met de rietsuiker en de kruiden in een kom. Voeg de geplette pompoen en 1,5 dl room toe. Meng tot een homogene massa.
-
Giet dit mengsel over het kruimeldeeg en laat 45 min. bakken in de oven (op 200 °C). Verlaag de temperatuur van de oven tot 180 °C en laat nog 15 min. bakken.
-
Maak de kandijroom: klop de room van 30 of 35 % V.G. op. Roer er de kandijsiroop en de pecannoten voorzichtig onder.
-
Afwerking:
-
Laat de taart 10 min. afkoelen en haal uit de vorm. Laat verder afkoelen en snij in punten. Serveer met een toefje kandijroom.
Voor het bereiden van taart of quiche: Strijk de pompoenhelften in met olijfolie en leg ze met het vruchtvlees naar beneden in een ovenschotel. Zet 40 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven. Daarna lepelt u het vruchtvlees uit de pompoen en voegt u het toe aan uw bereiding.