Praagse schnitzel met gekruide rijst en gebakken Chinese kool
Praagse schnitzel met gekruide rijst en gebakken Chinese kool

Praagse schnitzel met gekruide rijst en gebakken Chinese kool

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Vet 15.1 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 77.4 g
Suiker 13 g
Vezel 7 g
Eiwit 37.7 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de Chinese kool in reepjes.

  4. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er de peterselie onder. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de Praagse schnitzels ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot (of wok) en bak de Chinese kool en het knoflook 5 min. Overgiet met de zoetzure saus en laat nog 5 min. doorkoken.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de rijst samen de Chinese kool over de borden en serveer met een Praagse schnitzel.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de Chinese kool in reepjes.

  4. Snipper de peterselie en het knoflook fijn.

  5. Bereiding:
  6. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer er de peterselie onder. Kruid met peper en zout.

  7. Verhit intussen 2 eetl. olijfolie in een pan en bak de Praagse schnitzels ± 5 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout.

  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot (of wok) en bak de Chinese kool en het knoflook 5 min. Overgiet met de zoetzure saus en laat nog 5 min. doorkoken.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de rijst samen de Chinese kool over de borden en serveer met een Praagse schnitzel.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 609 kcal
Vet 15.1 g
Verzadigd vet 1.6 g
Koolhydraat 77.4 g
Suiker 13 g
Vezel 7 g
Eiwit 37.7 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Roodeberg rosé KWV Western Cape - Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal