- Bewaar

- Bewaar
Preisoep met kaascroutons
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil en snij de aardappelen in stukken.
-
Snij de prei en de uien in grove stukken.
-
Snij de kaas in fijne sneden, beleg er het brood mee en snij in hapklare stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig.
-
Voeg de prei en aardappelblokjes toe en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat ± 30 min. gaar worden.
-
Plaats de broodstukjes naast elkaar op een ovenplaat en zet gedurende ± 10 min. onder de grill van de oven.
-
Mix de soep glad en kruid eventueel bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep onmiddellijk met de kaascroutons.
U kan een overschot aardappelen van de dag vooraf gebruiken. Voorzie ± 1 kg aardappelen die u afgedekt in de koelkast bewaarde. Voeg ze pas de laatste 10 min. in puntje 2 aan de soep toe.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Schil en snij de aardappelen in stukken.
-
Snij de prei en de uien in grove stukken.
-
Snij de kaas in fijne sneden, beleg er het brood mee en snij in hapklare stukken.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de uien glazig.
-
Voeg de prei en aardappelblokjes toe en overgiet met de kippenbouillon. Breng aan de kook en laat ± 30 min. gaar worden.
-
Plaats de broodstukjes naast elkaar op een ovenplaat en zet gedurende ± 10 min. onder de grill van de oven.
-
Mix de soep glad en kruid eventueel bij met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Serveer de soep onmiddellijk met de kaascroutons.
U kan een overschot aardappelen van de dag vooraf gebruiken. Voorzie ± 1 kg aardappelen die u afgedekt in de koelkast bewaarde. Voeg ze pas de laatste 10 min. in puntje 2 aan de soep toe.